Suus

Wat zit er in mijn tas?

Ik ben altijd benieuwd naar de tassen van andere mensen. Een tas vertelt namelijk een verhaal en die van mij is altijd groot en heel zwaar! Al ben ik soms ook heel makkelijk en sleep alleen mijn telefoon mee, maar als ik een tas bij mij heb, dan is hij ook goed gevuld. Weten wat ik allemaal meedraag? Ik schrijf erover, dus blijf hangen en lees mee.

Mijn tas, momenteel heb ik een leuke groene tas van Shein. Deze een groot vak en een klein vakje! En ik kan je stiekem vertellen dat dit voor een mama niet altijd heel handig is. Daarom dat ik geregeld mijn tas doorloop en probeer te ontdekken wat er allemaal in zit en of dit er überhaupt wel in hoort te zitten nog. Dat ook om te voorkomen dat mijn mandarijn die ik niet op at, net iets te lang erin zit. Ik zie je al denken, he bah! Ja dat klopt, maar goed ik vergeet ook wel eens wat eruit te halen. Dat zal echt iedereen overkomen en als je zegt dat dit niet zo is. Nou dan ben ik heel blij voor je, want dan ben je onwijs opgeruimd. Leer mij dat ook eens?

Voorvakjes (als ik die in mijn tas heb):

Deze probeer ik echt geordend te houden. Ja ik probeer dat!

Ik heb hier meestal links mijn pasjes zitten en rechts mijn brillenkoker. Doordat ik met de trein reis, heb ik deze altijd bij de hand. Makkelijk, want met een mondkapje op beslaat mijn bril direct. Dan duw ik hem voordat ik een mondkapje op zet meteen mijn bril in de koker en heb ik hem ook altijd weer zo bij de hand.

Grote vak:

Hier zit eigenlijk alles in. Daar gooi ik mijn beurs in met een rijkelijke inhoud. Geen geld, nope ik ben niet meer van het cash geld eigenlijk. Maar wel heel veel rotzooi die overigens niet echt nodig is in een beurs. Binnenkort maar weer eens opruimen. Ik ben namelijk ALTIJD mijn pasjes kwijt als ze hier om vragen en dan spaar ik op die manier nooit leuke dingen. Ja ik ben nog van de ouderwetse klantenkaartjes. Verder heb ik hier een fles water inzitten en mijn koffie/ thee beker. Ik vind dit makkelijk voor het werk. Lekker groot en dan blijft mijn thee ook langer warm. Je vind hier meestal ook een stuk fruit, tussendoortjes en mijn lunch. Dat is overigens afhankelijk of ik een dagje weg ben, aan het werk of gewoon even naar de winkel ga. Dan heb ik die dingen er niet in zitten. Soms wil er nog een verdwaalde speen, beker of speelgoedje van Dex in zitten. Tja, mommylife! Hier kan ik op een normale werkdag natuurlijk niets mee. Ik heb zelfs aapje eens meegenomen naar het werk omdat ik die niet in de tas van Dex deed, maar in mijn eigen tas. Ach, ik heb hem toen gezellig op mijn bureau gezet. Had dat beestje ook een leuke dag.

Ik heb nog wat in sommige tassen ook nog wat kleine vakjes. Deze gebruik ik voor mijn mondkapjes (2 per dag als ik met de trein reis) en deze heb ik ook nog in een los zakje zodat ik weet welke ik gebruik heb of niet. En mijn oordopjes zitten hier ook in. Als ze door de tas slingeren raken ze ook in de knoop of ik raak ze kwijt. Ik vind het altijd fijn deze bij mij te hebben, want ja in de trein wil ik soms even afstand nemen van mensen. Nu moet dat natuurlijk in deze tijd, maar stiekem is het echt even een fijn moment om af te schakelen en rustig wakker te worden. Daarnaast heb ik ook altijd een flesje handgel en handcrème mee.

Of mijn tas opgeruimd is? Meestal wel! Ik probeer echt te voorkomen dat er een mandarijn in blijft zitten. Na dat 1 keer te hebben meegemaakt, ben ik hier wel oplettender in geworden. Ik zorg er iedere avond voor dat ik de spullen die er niet in horen eruit haal en meteen opruim. Dat geld overigens ook voor de opvangtas van Dex en zijn rugzakje die ik op een dagje uit meeneem. Anders verdwijnen dingen echt en de tas is toch het laatste waar je in kijkt.

Meestal heb ik ook nog een setje sleutels in mijn tas en heb ik mijn telefoon erin gedaan. Als ik geen podcast of muziek aan het luisteren ben, dan heb ik hem in mijn hand of in de jaszak van mijn telefoon. Voorheen had ik overigens heel veel tassen, maar daar ben ik een beetje vanaf gestapt. Ik heb nu meestal een goede tas en een tas voor boodschappen mee te doen. Ga ik een dagje weg met de trein, dan neem ik soms ook een tijdschrift mee. En in de zomer wordt mijn brillenassortiment uitgebreid met een zonnebril, dus dan zitten er twee kokers in mijn tas. Ik denk overigens ondanks ik mijn tas probeer op te ruimen dat er vast wel een haarspeldje of elastiekje in is verdwaald. Die vergeet ik nog weleens eruit te halen. In mijn werk tas heb ik altijd reserve make-up zitten.

Ja, je kan wel zeggen dat mijn tas zwaar is als ik ga werken. Maar he, ik heb een sterke rug van het dragen van een peuter van bijna 3! Wat heb jij allemaal bij je op een normale dag als je op pad gaat of gaat werken? Deel het met mij, ik ben wel benieuwd wat je er allemaal in hebt zitten. Mijn verhaal achter mijn volle tas? Een drukke, werkende mama, die van een muziekje houdt en van eten. Ze reist met de trein en draagt een bril. Nee geen avontuurlijk verhaal, maar wel een verhaal waar je mij aan kan herkennen.

Liefs mama Suus

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Als ik ga winkelen of normaal weg: sleutels, portemonnee, telefoon, oordopjes, agenda (ja ik ben van de ouderwetse agenda) en pen.

    Werk: fruit, tussendoortje en lunch erbij

    1. Klinkt als een fijn geordende tas! 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.