Suus

Waarom schrijf ik blogs?

Wanneer is het begonnen?

Ik ben 2,5 jaar geleden mama geworden van Dex. Dat is niet het moment dat ik het voor het eerst geprobeerd heb, maar wel dat ik ben begonnen met de eerste blogs schrijven over mijn leven als mama. Zolang als ik mij kan herinneren schrijf ik, teken ik en maak ik verhaaltjes. Een hele tijd geleden heb ik al eens geprobeerd om een eigen Facebook pagina te maken en heb ik wat teksten geschreven op een WordPress pagina. Vaak na een paar teksten twijfelde ik alweer en stopte ik ermee. Ik heb dan geen inspiratie en waar moest ik eigenlijk over schrijven. Toch bleef het kriebelen. Zeker niet met de gedachte dat ik een blogger wilde worden en dat ik er veel geld mee zou verdienen. Wel met de gedachte dat ik het leuk vind om mijn verhaal te delen. Laat ik nu 2,5 jaar geleden ineens inspiratie hebben gekregen en het vooral heel leuk vinden om mijn verhaal en ervaring als mama te delen. Naast mijn werk, volg ik een cursus Life Coach en ik hoop hier in de toekomst in combinatie met mijn blogs dan ook echt meer mee te kunnen gaan doen. Ik lees ook veel over coaching, mama’s en het leven erom heen.

Wat is dan mijn doel en waarom doe ik het dan?

Jaja, een mooie brug is hier gevormd. Zoals gezegd ben ik gestart met een cursus Life Coach. En kreeg ik dus 2,5 jaar geleden de inspiratie mijn schoot in geworpen. Nou ja ik moest er natuurlijk wel iets voor doen, maar hoe leuk is het om te schrijven over het leven als mama. Alle ongemakken die erbij komen kijken, de mooie herinneringen die je maakt en de ervaringen die je opdoet. Eigenlijk alles wat met het mama zijn te maken heeft vind ik gewoon een enorm leuk onderwerp. Naast het feit dat ik verschillende dingen uit ons leven deel, deel ik ook veel over mijn angststoornis. Ik vind het namelijk belangrijk dat ik met mijn eigen ervaring andere mama’s kan helpen die hetzelfde hebben. Mama’s die weinig vertrouwen in zichzelf hebben en die herkenning vinden in mijn verhalen. Ik doe het met veel plezier. Ik krijg er veel inspiratie van, ik leer nieuwe dingen, ik leer nieuwe mama’s kennen en er ontstaan leuke dingen door. Ik ben bijvoorbeeld recent begonnen met het bloggen voor BeebsandMoms. Ik leerde mijn coach kennen via mijn Instagram. Daarnaast heb ik een interview gehad met Viva Mama en stond ik ineens in dit leuke blad. Ja ik vind het echt enorm leuk en zit dit dan ook met veel plezier te schrijven.

Mijn doel is dan ook dat ik dit zelfde gevoel kan doorgeven. Ik vind het geweldig om alle verhalen van verschillende mama’s te lezen. De interactie die je er door hebt, maar ook de lieve woorden die sommige soms sturen als ze merken dat het even een mindere dag is. Ik leerde Silla kennen via Instagram en hopelijk kunnen we elkaar eens ontmoeten als alles een beetje minder is in de buitenwereld. Susan van hetleveniszoleuk stuurde naar Dex een kaartje met zijn verjaardag zomaar uit het niets. Ik kan je zeggen, het is een geweldig platform en een leuke hobby.

Wat hoop ik voor de toekomst?

Ik ben momenteel veel uit aan het zoeken. Ik ben mijn balans in mijn blogs aan het zoeken en thema’s aan het bedenken en aan het plannen. Daarnaast volg ik veel mama’s en bloggers die een enorme inspiratie voor me zijn. En daar leer ik eigenlijk ook heel erg veel van. Zo kan ik mijn eigen unieke website maken en mijn eigen unieke merk presenteren. Ik wil uitzoeken wat ik allemaal met de ideetjes in mijn hoofd kan. Wat het mij gaat brengen in de toekomst weet ik niet, wat ik wel hoop is dat ik er enorm veel meer over ga leren en mijn eigen groei steeds meer terug ga zien in mijn teksten. Een grote droom is een eigen bedrijf in coaching, maar tegelijkertijd hoop ik ook iets creatiefs. Dus genoeg om over na te denken, maar bepaalde dingen komen uiteindelijk vanzelf op mijn pad en dan geef ik het mijn eigen unieke draai.

Maar vertel eens, wat vind jij nu eigenlijk zo leuk als volger aan mijn blogs? En wat mis je? Laat je het hieronder weten of via een DM. Ik ben namelijk erg nieuwsgierig en misschien heb je een leuk idee of een tip waarmee ik weer wat meer kan leren.

Liefs mama Suus

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.