Suus

Verjaardagen & Corona

Je ziet de titel en je denkt vast: “Wat een fantastische combinatie..” Ik heb het in dit geval niet over het biertje en het is het dus een onwijs vervelende combinatie. Nee, het gaat er niet om dat ik het heb, maar om hoe wij als gezin er nu momenteel mee omgaan. Ik wil jullie meenemen in de overwegingen die ik momenteel maak als het gaat om verjaardagen! Het is een onderwerp die normaal veel besproken is, maar ik zie verschillende creatieve manieren langskomen.

Ik moet heel eerlijk bekennen dat je mij blij maakt met het plannen van een feestje, maar ik meestal veel stress ervaar! Dat heeft voornamelijk te maken met het uitvoeren zelf. Ik wil graag dat IEDEREEN het naar zijn zin heeft en dat het hen aan niets ontbreekt. Ja, dan snap je wel, dat ik altijd teveel heb en vaak weinig heb gezeten. Zelfs zo erg dat ik soms geen eens tijd heb om een babbeltje te maken met de mensen die ik uitgenodigd heb. Dus ja, je doet me een plezier met het organiseren van, maar de dag zelf ben ik helemaal kwijt als ik savonds op de bank plof met de voetjes omhoog. Het eerste dat ik dus tegen Ralf zei: “We gaan niet te uitgebreid vieren, want als ik moet gaan nadenken over de maatregelen en ook nog eens een fijne avond hebben, gaat het mis..” Eerlijker kan ik het niet maken en dat is zoals ik het ervaar, dus dan maar klein en fijn!

De eerste verjaardag die eraan zou komen is die van mij! Vandaag dus… We gaan zaterdag uiteten met mijn ouders en zondag komen mijn schoonouders. Beter kan je het voor mij niet maken, want ik hoef niet veel te regelen (hoogstens wat lekkers) en ik heb echt de aandacht voor de mensen die er zijn.

De eerst volgende verjaardag is die van Dex! Ons kleine grote monstertje wordt straks alweer 2. En eigenlijk ben ik daar stiekem wel blij om. Dan heb ik het niet over het feit dat hij 2 wordt, want zoals ik eerder schreef vind ik dat nog wel een dingetje. Eigenlijk doel ik op zijn leeftijd en niet goed begrijpen wat er nu allemaal om ons heen gebeurt. Daarom zal ook zijn verjaardag klein, fijn en verdeeld gevierd worden! Hopelijk begrijpen de mensen die ik normaal uitnodig dat we deze keuze maken, maar momenteel geeft dit me echt veel meer rust. De versiering ligt al te wachten, de traktatie inhoud ook (nee geen food, want anders zou het weglopen) en de uitnodigen zijn al klaar. Ik ben altijd optijd, don’t judge me.. Noem me een regelaar of perfectionist, maar daar hoef ik straks niet meer over na te denken. De taarten zijn ook al in gedachte besteld en het cadeau van Dex komt volgende maand! Ja, ook deze tweede verjaardag geeft mij en dan ook de rest van mijn gezin veel meer rust!

De derde verjaardag van dit jaar is die van mijn allerliefste man Ralf. Hoe we deze gaan vieren, zien we over een tijdje. Die is het verst weg en pas aan het eind van het jaar. Laten we hopen dat het dan inmiddels alweer wat rustiger is, maar je weet nooit wat het leven in petto heeft! Dat laat ik dus nog even op me afkomen en bedenk ik me tegen de tijd dat wij Dex zijn verjaardag achter de rug hebben.

Andere feestjes, partijtjes of druk bezochte plekken laat ik nu even voor wat het is. Als ik weet dat wij de enige zijn, dan vind ik het geen probleem en ga ik met alle plezier langs. Vooral nu we gewoon lekker buiten kunnen zitten, voel ik me daar prettiger bij. Ik vind dat iedereen deze keuze mag en moet kunnen maken! Voel je je ergens niet prettig bij, geef dat gewoon aan en maak een afspraak die voor jou goed voelt. Of stel het uit! Er komt een moment waar het weer rustiger zal zijn en ook weer op een fijne manier van feestjes of andere dingen kan genieten.

Hoe vieren jullie momenteel verjaardagen?

Liefs mama Suus

P.S. De foto vond ik toepasselijk voor mijn verjaardag! Ik hou van bloemen, dus mocht je me nog willen verrassen…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.