Reviews

Series kijken, mijn favoriete bezigheid!

Als ik even de tijd en de mogelijkheid heb kijk ik graag een serie! En eigenlijk verschilt dit per serie, want ik heb Netflix en Videoland. Ralf is geen serie kijker, maar iemand die dan halverwege de serie erbij komt zitten en vraagt wat er allemaal aan de hand is. Als een serie echt bij me past kan ik hem heel snel uitkijken. Voorbeelden hiervan zijn Fuller House, maar ook Pretty Little Lairs heb ik erg snel uitgekeken! Dat komt ook omdat ik op bepaalde momenten de serie op de achtergrond heb staan. Dan doe ik even iets anders tussendoor en ineens zit ik er weer minder in! Heb ik dan echt iets gemist? Gewoon terugspoelen en beginnen we vooraan.

Zoals je op de foto kan zien kijk ik mijn series ook regelmatig als ik op mijn kamertje zit. Dan ben ik aan het tekenen en zet ik tussendoor even een serie op. Als ik aan het schrijven ben, dan lukt me dit niet. Nee, ik ben niet iemand die 2 dingen tegelijk kan! Ja ik weet dat ik nu iets opbiecht waarvan wij vrouwen al jaaaaaren zeggen dat wij daar goed in zijn (Multitasken), maar ik ben een uitzondering op de regel. Dus mannen, als jullie dit lezen. Dit betekend niet dat jullie dit nu tegen je vrouw kunnen gebruiken, want ze kan het ECHT! Doe jij het haar maar eens na, een baby voeden, boek lezen en een leuke foto maken voor Instagram. Overigens is deze zelfde mama ook nog het menu voor morgen aan het maken en bij de Jumbo de boodschappen aan het bestellen voor de komende week. Ik zeg multitasking to the max. Terug naar de series!

Door Corona waren we natuurlijk (net zoals iedereen) meer vastgeketend aan onze tv. Want ja, wat doe je anders als je klaar bent met werken en de kleinste man op bed ligt? Juist, series kijken. Wacht…. natuurlijk deed ik ook nog het huishouden, de tuin, geregeld even buiten wandelen en de andere nodige zaken die moesten om mijn gezin draaiende te houden, maar… ik heb ook wel genoeg series gekeken! Daarbij stopte mijn favoriete serie er eerder mee dan verwacht door Corona en ja, moest toch alternatieven hebben voor mijn dosis drama op een dag! Al kan mijn dreumes die ook wel geven. Ik heb het over GTST, waarvan ik weet dat de meeste mensen niet durven te vertellen dat dit hun “Guilty Pleasure” is, maar ik doe dat gewoon wel. Geen probleem; “Ik hou van deze serie..” en ik hoop oprecht nog eens als figurant in de koning te zitten en te doen alsof ik mijn wijntje drink terwijl de acteurs hun rol in nemen. Ik kan niet beloven dat ik me gedraag en dat ze me naar 10 minuten misschien alweer buiten hebben gezet.

Aanraders

Aangezien het zonnetje soms wel, soms niet meewerkt heb ik een aantal leuke series op een rij gezet. Dan heb je een beeld wat ik leuk vind, maar tegelijkertijd kan je zelf ook een leuke serie eruit halen.

 • Sweet Magnolias: Wil je even ontspannen en ongestoord naar een aantal mooie mannen kijken? Of eigenlijk bedoel ik heb je een heerlijke serie nodig waarbij je je hoofd even leeg kan maken? Dan is deze zeker een aanrader. Waar het over gaat, ga ik niet verklappen. Wel wil je meer na het zien van seizoen 1. Hopelijk komt er een 2e seizoen.
 • Fuller House: Allereerst heb ik natuurlijk voordat Fuller House startte alle seizoenen van Full House gekeken. Wat een heerlijkheid! Dit is echt een serie die veel jeugdsentiment bevat, maar tegelijkertijd ook een fantastische manier om je even in de wereld van drie mannen en hun kids te wanen. Wie had nu gedacht dat diezelfde kids (op Michelle na) een super leuke serie zouden maken? Ik niet en was ook blij verrast toen de aankondiging werd gemaakt dat deze nieuwe serie eraan zou komen. Ieder seizoen had ik binnen no time gezien en dat geldt ook voor het laatste seizoen. Dus zoek je een onwijs leuke serie: ga dan direct naar Fuller House! Succes gegarandeerd. Bij het zien van hun afscheidsvideo moest ik wel even een traantje wegpinken.
 • Married at First Sight: Eigenlijk zijn er weinig koppels die bij elkaar blijven. Toch is het een feest om naar te kijken! Inmiddels heb ik alle afleveringen van België en bijna afleveringen van de Amerikaanse versie ook gezien. Blind getrouwd (versie van België) was wel een favoriet. Deze kan je kijken als je in het bezit bent van een Videoland account. Daar staan verschillende varianten op, zelfs die van Nederland. Je kunt precies zien hoe ongemakkelijk het is om met iemand te trouwen die je niet kent. En ook wel vermakelijk als ze elkaar het liefst de deur uitkijken. Ik kan niet altijd aftasten wanneer het wel of niet wat wordt. Samen met een kop thee of een glas wijn een echte aanrader! Er zit namelijk altijd wel een 5 in de klok. Je kan helemaal meegaan in hun reis, inclusief ideetjes opdoen voor een vakantiebestemming. Ik zeg 2 vliegen in 1 klap.
 • Selling Sunset: Met deze serie ben ik pas begonnen. Ik vind het vooral heel tof om je in een compleet andere wereld te begeven. Een groep vrouwelijke makelaars onder leiding van een mannelijke tweeling. Ja zo beschrijf ik het een beetje gek, maar eigenlijk is dat wel waar je naar kijkt. Toevallig zijn ze allemaal heel erg rijk en verkopen ze geen gemiddeld rijtjeshuis in een leuke wijk in Nederland. We hebben het hier wel over de duurdere wijken in Amerika. Ik droom weg bij mooie kleding, sieraden, heerlijk eten, mooie huizen en hele grote zwembaden. Ondertussen hebben ze ruzies en kibbelen ze wat af. Het zijn natuurlijk een stel vrouwen bij elkaar en die vinden altijd wel iets van elkaar. Ik hou overigens wel meer van deze series zoals bijvoorbeeld ook de The Hills, Yummy Mummies en ook The Kardashians. Het is hele fijne entertainment en je kan echt je verstand op 0 zetten. Ik droom dan even weg in deze wereld, maar ben ook blij als ik dan weer in mijn eigen wereld ben!

Dat is een kleine greep van mijn eigen kijklijst de afgelopen weken. Hieronder nog een aantal tips die ik gekregen, en ook gekeken heb, van vriendinnen en volgers:

 • The Ranch
 • Modern Family
 • Brooklyn Nine-Nine
 • Gilmore Girls
 • Riverdale
 • Orphan Black
 • Sex Education
 • Dynastie
 • Working Moms
 • Glee
 • Jane the Virgin
 • Younger

Ben net even door de lijst van Netflix gelopen en daar viel mijn oog op een leuke trailer van Desperados. Ik weet wat me te doen staat als ik even wat meer tijd heb dan een half uurtje. Ik ga deze film zeker kijken! Het zal je wel opvallen dat ik een bepaalde voorkeur heb. Ik hou er echt van om me bij een serie, maar ook bij een film te kunnen begeven in de wereld van de spelers. Dat vind ik heerlijk en kan dan soms echt wegdromen. Dus een goede reality soap, maar ook een romantische komedie is bij mij altijd welkom. Overigens is er ook een specifiek seizoen waarbij ik ontzettend blij wordt dat ik deze streamings-diensten heb. Je mag 3 x raden…….. Inderdaad Kerstmis! Ik hou van romantische kerstfilms of series. Daar kan ik echt van genieten, vooral omdat ik heel erg van deze tijd hou. Ik hoop dat we dan weer in een beetje normale tijd bevinden, anders vind je me voor de buis.

Heb je nog tips? Zet hieronder bij de reacties en vertel me dan meteen waarom..

Liefs mama Suus

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.