Suus

Rust, reinheid en regelmaat

Ik ben alweer een tijdje bezig met mijn therapie en inmiddels op eigen kracht met alle handvatten aan de slag. De afgelopen tijd kriebelt het bij mij om weer nieuwe dingen te doen en daar ontstaat momenteel een klein beetje chaos. In mijn enthousiasme vergeet ik soms adem te halen en even bewust te kijken wat ik eigenlijk nu op het moment wil en nodig heb. Eigenlijk is het antwoord heel erg simpel. Wat zoek ik dan? Rust en balans, dit vooral stabiel houden.

Mijn Socials lopen over van fantastische coaches, geweldige cursussen en workshops! Liefst wil ik alles en wel NU meteen. Ik wil graag wat afvallen, maar ook werken aan mijn zelfverzekerdheid. Ik wil mijn weegschaal aan de wilgen hangen, maar liefst ook weten of ik goed op weg ben met de getallen. Ik wil meer leren over mijn socials en mezelf dagelijks ontwikkelen. Vergeet ook nog mijn to do lijst, een super goede mama zijn en zorgen dat ik woest aantrekkelijk blijf voor mijn man en mezelf. Dus ik app over het algemeen ook best wel wat toppers van coaches online of ze mij kunnen helpen. “Natuurlijk kunnen we je helpen!” Vervolgens ren ik in volle enthousiasme met een wensenlijst, wat facturen (nog niets besteld maar wel geïnformeerd) en een vol hoofd naar Ralf. Even checken of hij het prima vind of ik die cursus doe, want ja dat kan ik best combineren met deze 5daagse challenge! Ik heb het echt nodig, ik heb echt die balans nodig en wil meer leren over mijn hormonen, wat olietjes voor mijn diffuser en het liefst ook nog wat lekkere theetjes om te ontspannen. Lieverd, ik heb een boek besteld over het moederschap. Daar kan ik vast nog wat leuke dingen uithalen. En ik wil graag nog wat meer lezen, tijdschriften bladderen, series volgen en vergeet mijn teken moment niet. Ik wandel zo wel even met Bumper dan heb ik meteen even fijn gesport. Dan stap ik vanavond nog op de hometrainer dan zorg ik er ook voor dat de was op orde is. Euhm……. Ik denk dat ik je inmiddels wel kwijt ben en dat je waarschijnlijk nu denkt: “SUUSSS, STOP!”

Ja lieve allemaal mijn wensenlijst is groot, mijn dromen nog groter en mijn enthousiasme is terug. Alleen zijn dit tevens mijn valkuilen en alle mooie woorden van al die lieve mensen pakken mij in. Ik denk namelijk dat ik het allemaal nodig heb en uiteindelijk als ik het tegelijk doe… Tja dan zal ik alle doelen, dromen en liefdes nooit bereiken en blijft deze dame een vrolijke chaoot die aan het einde van de rit heel veel heeft gedaan, maar er niets uit gehaald heeft. Dus ik zeg nu ook STOP! Ik besluit bij deze: Ik volg al die toffe coaches met liefde, ik haal de tips eruit die mij helpen en waar ik iets mee kan. Ik deel ze ook met veel liefde omdat ik iedereen bewustwording gun en de hulp die ze nodig hebben. Los van het feit dat ik het nu even niet kan gebruiken, weet ik echt dat het stuk voor stuk kanjers zijn en help ik ze graag naar de juiste mensen. Alleen voor deze jonge dame is tijd om even een balans voor zichzelf op te maken. Mij af te vragen wat wil ik echt met mijn mooie leven, waar wil ik heen met mijn blogs en wat wil ik als jonge mama nu eigenlijk allemaal doen. Wat is belangrijk? Waar droom ik van? En wat heb IK nodig? Vragen die ik mezelf ga stellen, even zonder coach, met veel rust, reinheid en regelmaat. Ik weet namelijk al heel veel en ik mag eens gaan vertrouwen op mijn eigen ervaring van de afgelopen jaren. En voordat ik weer in een prachtig traject duik eens zorgen dat ik rust krijg! Rust in mijn hoofd zodat ik ook plaats heb voor nieuwe gedachtes en ideetjes.

Momenteel heb ik nog een cursus die ik volg! Zowel privé en op werkgebied, dus het is belangrijk daar eerst even stappen in te maken en er dingen uit te halen voordat ik aan nieuwe dingen begin. En weet je?! Ik ben onwijs trots op wat ik nu heb geschreven en hier even in korte tijd heb neergezet. Kijkt in de spiegel en denkt: “Lieve Suus, ik ben trots op jou met je prachtige tijgerstrepen en je buikie. Je lieve lach en je ontzettende doorzettingsvermogen. Je positiviteit en je enthousiasme. Blijft de Suus die je bent, want zo ben je de allerleukste..”

Liefs mama Suus

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

 1. Carina zegt:

  Wat knap dat jij je zo goed kan verwoorden. Het is haast of ik mijn eigen verhaal lees. Net ook een blog van jou van beebsandmoms gelezen van 13 april en die is zoooo herkenbaar.
  Ik moet nog beginnen want krijg een doorverwijzing naar de psycholoog.
  Tot die tijd ploeter ik wel even door.

  1. Hi Carina, wat fijn dat je je dit met mij deelt. Ik ben erg benieuwd hoe het met je gaat! Ik hoop dat je inmiddels een gesprek hebt gehad en ze je kunnen helpen.
   Het geeft zoveel verlichting als iemand je begrijpt en je kan helpen. Heel veel liefs van mij en sterkte, maar ook veel kracht. Je kan het!
   Liefs van mama Suus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.