Mama in het Zonnetje

Papa in het zonnetje – Ivo

Eerder heeft Brenda voor mij als een stukje over het moederschap geschreven in mama in het zonnetje. Tijdens mijn oproep voor een nieuwe mama in het zonnetje, heeft ze mij gevraagd of Ivo haar man een stukje mag schrijven over het vaderschap. Daarom is de titel nu even veranderd naar papa in het zonnetje. Ik vond het natuurlijk een heel leuk idee, want ook voor papa’s is het een hele ervaring om papa te worden. Zowel bij de eerste, als de tweede en misschien wel de derde of de vierde. Ik heb het artikel van Brenda ook nog op mijn huidige pagina geplaats, zodat jullie deze ook nog kunnen terug lezen. Benieuwd wat Ivo ons te vertellen heeft? Lees dan snel verder.

Mijn gevoel toen ik papa werd

Het eerste wat ik dacht toen papa werd was: “Aaaaaah, ik wordt vader!!!” Geweldig, ik wilde alles weten en direct alles kopen. Zodra de test 2 streepjes aangaf kocht ik al meteen gave rompertjes, sokken en nog veel meer voor onze baby. Ik was namelijk weer veel te snel. Brenda roep nog “doe eens rustig”, maar ook mannen hebben hormonen he. En het geheim wat je mee moet dragen. Blijkbaar is het nogal een ding om het pas bij zoveel weken te vertellen. Ik hiel het niet meer!! Mijn gevoel toen ik papa werd was eigenlijk onbeschrijfelijk. Ik wilde al heel lang vader worden. Dit is ook gekomen omdat mijn ouders zijn overleden en misschien daarom een kinderwens er was. Gelukkig wilde Brenda ook graag moeder worden dus dat kwam mooi uit dat we daar geen twijfels over hadden. Ik heb bij beide kids hetzelfde gevoel gehad. Ik had me heel veel ingelezen en was goed voorbereid. En toen ik het eindelijk moet vertellen, schreeuwde ik het van de daken. Geweldig wat een bevrijding. Geheim houden was toch best wel moeilijk.

Wat vind ik het leuke aan het vaderschap

Ik vind het fijn om de jongens dingen mee te geven zoals respect en waardering. En het heerlijke boeven gedrag. Ook het bouwen met lego of een spelletje met ze doen op de switch vind ik heel erg leuk! Ik heb me vooraf veel ingelezen met boeken en internet om mij voor te bereiden.

Brenda was nog geen 4 maanden zwanger en toen had ik alles al in huis gehaald. Kleding, doeken, flessenwarmer en een complete babykamer. Wij hadden geen stress meer in de zomer (uitgerekend in september). Doordat wij alles hadden al hadden aangeschaft konden wij heerlijk genieten van de zon en van de zwangerschap. Nou ja genieten, er komen wat hormonen kijken bij zwangere vrouwen dat ik bij een exorcist wilde bellen.

Brenda vertelde mij: “Schat je DJ Studio dat wordt nu de kinderkamer..” De kleine etterbak kreeg mijn domein, maar natuurlijk had ik het over voor mijn lieve schat. Geen probleem ik verhuis wel naar de kleinere kamer.

Hoe voelde ik mij tijdens de zwangerschap/ bevalling?

Tijdens de zwangerschap voelde ik mij eigenlijk heel relaxed. Ik probeerde met de emoties mee te gaan die Brenda had en zij was eigenlijk ook heel erg relaxed. Voor de rest probeerde ik zoveel mogelijk info in te winnen om goed voorbereid te zijn. Het moment van bevallen vond ik toch wel een beetje spannend. En ze zeggen wel dat vrouwen de zware last hebben maar voor mannen is het ook niet makkelijk. Het is heel vervelend om je vrouw veel pijn te zien lijden en jij bent machteloos. Toen Luca en Fynn uiteindelijk in mijn armen lagen moest ik oprecht een traan wegpinken.

Op een gegeven moment ergens in september voelde Brenda zich  niet zo lekker. Ik ga even douche zegt ze nog. Ik dacht: “Tuurlijk schat, heel normaal om 1 uur snachts”. Ik pak mijn timer erbij en ja hoor het is begonnen paar uurtjes later was het zover, een prachtig kereltje in mijn armen genaamd Luca. Helemaal verliefd natuurlijk, alleen beetje jammer dat ik tegenwoordig op de 2e plaats kom bij de vrouw. Nog erger toen Fynn werd geboren. Toen werd ik nummer 3. Maar ik heb het er allemaal voor over. Nog steeds elke dag is het genieten met een hoop lol met elkaar.

Wat zou ik vooraf hebben willen weten?

Elk kind is anders en daarom vind ik het lastig dit te beantwoorden. Ik zou bij Fynn wel eerder willen weten wat er met hem aan de hand was om zo meer begrip te tonen. Hij heeft lactose intolerantie en is een moeilijke slaper. Mijn advies aan andere papa’s. Luister goed naar het gedrag van je kind en schakel op tijd hulp in. Het is geen schande!

Wat ik terug zie in mijn 2 jongens

Qua gedrag lijkt Fynn het meeste op mij en de knappe looks heeft Luca natuurlijk van mij.

Ik vind het erg leuk dat Ivo heeft gevraagd of hij ook een stukje mocht vertellen. Uiteraard hoeven zeker niet alleen mama’s in het zonnetje gezet te worden, maar mogen papa’s ook wel eens in het zonnetje gezet worden door hun verhaal te vertellen. Als je je verhaal voor je vrouw of je man wilt vertellen, dan zijn deze verhalen ook harstikke welkom. Ivo dank je wel voor je verhaal! Erg leuk dat je mee wilde doen.

Liefs mama Suus

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.