Mommylife

Onze zomer!

Ik vroeg recent in 1 van mijn blogs of het alweer bijna kerst is, maar de zomer is ook wel erg fijn dit jaar. Nog niet voorbij en een beetje gek! Anders dan anders. Tsja, geef het beestje een naam. Tot nu toe hebben wij een erg fijne zomer en kijken we uit naar de volgende zomer waarin we weer andere dingen ondernemen dan dit jaar!

Ondanks de spanning en de angsten die ik heb door de tijd waar we nu in zitten kan ik je zeggen dat ik de zomer niet zomaar aan me voorbij laat gaan. In mei hebben wij de knoop doorgehakt en onze vakantie naar Frankrijk geannuleerd. In juni zouden wij ruim 11 dagen naar Frankrijk gaan. De eerste echte verre vakantie van Dex, waarbij we zelfs ergens tussendoor zouden overnachten. Alsof we het aanvoelde was Frankrijk in de periode toen wij zouden vertrekken niet open, dus achteraf blij dat we de knoop al eerder voor ons zelf hadden doorgehakt! Dex is gelukkig op een leeftijd dat hij niet meer weet wat je hem een uur geleden beloofd hebt, dus hij heeft er weinig van gemerkt. Dan komt de vraag: “Wat gaan we dan wel doen komende zomer?” Eerst hadden we de gedachten om de vakantie op te splitsen, achteraf ben ik blij dat we ook deze keuze niet gemaakt hebben. We konden nu veel plekken bezoeken, die in onze vakantie nog niet druk waren. Dat gaf mij ook weer wat rust!

In juni hebben wij 3 heerlijke weken vrij gehad. Hier heb ik eerder een blog over geschreven, maar kort blik ik er toch even op terug. We zijn vaak wezen wandelen, hebben een dagje strand gepland en we bezochten meerdere malen de dierentuin. Daar hebben we tenslotte een abonnement op en daar wilde we van profiteren. Daarnaast waren het bezoek aan de winkel of het winkelcentrum bij ons in de buurt ook fantastisch leuke uitjes. We maakte een afspraak met vrienden (de peetoom van Dex) en we zagen onze ouders iets vaker. Drukke plekken vermeden we (of ja, we rende hard naar buiten als er een mierenhoop gespot was) en we verbleven heerlijk in onze bubbel. En heel eerlijk, de rest van de zomer zal er voor ons echt niet anders uit gaan zien.

Heerlijk wandelen door de velden!
Laarsjes aan en gaan met die banaan.

In september hebben we nog een weekje vrij en ik heb eigenlijk iedere week een lang weekend i.v.m. mijn mamadag op maandag. We ondernemen steeds dezelfde dingen (nee hoor, echt niet saai) en genieten nog steeds van de fijne bubbel waar we inzaten tijdens de vakantie. Het is natuurlijk weer even passen en meten geweest met het werk, maar inmiddels zijn we weer back on track! We wilden eigenlijk kijken om in september nog ergens heen te gaan in eigen land, maar helaas zijn de dingen die we dan echt leuk vinden best prijzig. Heel eerlijk, dan wacht ik liever en maak ik er thuis een onvergetelijke tijd van. Ik heb gelukkig niet direct moeite met het thuis zijn en dus niet ergens anders overnachten dan mijn eigen bed.

Momenteel bezoeken we de dierentuin ook even niet! Ik merk toch dat dit geregeld plekken zijn waar de maatregelen wat moeilijk te hanteren zijn. En weet je daar ga ik me niet meer druk over maken (of in ieder geval proberen), want uiteindelijk wordt het daar niet minder van. Wij kiezen er dan vervolgens voor om de rustige plekken op te zoeken of niet tijdens een drukke vakantieperiode te gaan. We genieten en onze kleine man maak je al blij met een lange wandeling in het dorp of een fietstochtje naar de vliegtuigen hier in de buurt. En het klinkt cliché: “Maar als hij gelukkig is zijn wij het ook..” Naast al die fijne dingen buitenshuis, hebben we een fijne tuin waarin we kunnen spelen, BBQ en heerlijk kunnen relaxen.

Ik ben absoluut ook Corona moe, maar zolang dit de manier is zoals ik wij ons moeten amuseren, maken we het er het allerbeste van. Wij kijken natuurlijk ook weer uit naar uitstapjes als het strand, Nijntje Museum (waar we nog steeds heen willen), ongestoord dagje winkelen in Luik of Maastricht, maar nu even niet. Dat is een keuze die wij samen hebben gemaakt en waar we ons prima bij voelen. Uiteindelijk kunnen we ook nog altijd een lekker dagje naar mijn ouders op de camping om daar te wandelen en ijsjes te eten.

Hoe ziet jullie Zomer eruit? En als dit een compleet andere manier is dan die van ons, is dat ook prima! Ik oordeel over niemand, want iedereen vult deze gekke tijd op zijn eigen manier in. Ik ben benieuwd!

Liefs mama Suus

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.