Mommylife

Onze ochtendroutine!

Het leek me leuk om jullie eens mee te nemen in onze ochtendroutine. Eigenlijk niet heel spannend, maar misschien inspireer ik je wel.Of je denkt, jeetje ik ben onwijs tevreden met mijn ochtendroutine niets voor mij! Benieuwd? Scroll dan verder en je ontdekt hoe wij onze ochtend beleven.

Onze weekenden en werkdagen verschillen qua ochtend niet onwijs veel. Alleen moeten we ons tijdens de werkdagen net iets meer “haasten” omdat we dan naar de opvang moeten of misschien zelfs naar kantoor. Voor Corona was dat natuurlijk standaard naar kantoor, maar inmiddels is daar thuiswerken bij gekomen. Ik moet bekennen dat ik het thuiswerken fijn vind omdat het mij onwijs veel tijd scheelt in de ochtend en dus ook meer rust voor de rest van de dag.

Meestal staan wij tussen half 6 en half 7 op! In het weekend worden we tussen 7 en 8 uur wakker. Dan blijven we vaak nog even liggen om langzaam samen wakker te worden. Meestal ligt er dan een lief manneke tussen ons in en hebben we Pieter Konijn op de achtergrond. Merk ik nu dat Ralf nog wat slaap nodig heeft dan laat ik hem nog even liggen! Ik ga dan samen met Dex (als hij niet meer slaapt) of alleen naar beneden. Dan pak ik alvast een kopje koffie en een bekertje melk voor Dex. Dat is in het weekend. Als we moeten werken, gaat het een klein beetje anders..

We staan op (naar een aantal minuten snoozen) en gaan ons aankleden! Ik pak mijn kleding bij elkaar en Ralf begeeft zich naar de badkamer. Als Dex wakker is leg ik zijn kleren klaar zodat Ralf dat niet hoeft uit te zoeken. Dex speelt dan ondertussen een beetje op zijn kamertje. Is Ralf klaar op de badkamer gaat hij zich aankleden zodat ik naar de badkamer kan. Even opfrissen, opmaken en aankleden! Ralf is ondertussen bezig met de kleine man om te zorgen dat hij ook klaar is en we naar beneden kunnen als ik klaar ben. Ik moet bekennen dat het nu heel ontspannen lijkt, maar meestal ontdekken we tussendoor dat we iets te lang op de snooze knop hebben geduwt en gaat het er allemaal wat minder relaxed aan toe. Langzaam vinden we daar meer onze draai in, maar je merkt dus dat wij de tijd echt nodig hebben. Als Dex naar de opvang gaat en wij naar kantoor dan heb ik alles wat we nodig hebben savonds al klaar gezet. Dat scheelt ons echt enorm veel tijd. Komen de opas en de omas naar ons voor Dex, dan laat ik dat aan hun over. Ook dat scheelt enorm veel tijd en Dex kan dan zelf kiezen wat hij wilt eten of drinken!

Waarom staan jullie dan zo vroeg op? Ik hoor het je denken! Dat heeft eigenlijk 1 reden. Als we de mogelijkheid hebben, proberen we echt samen te ontbijten. Dat vinden we toch wel erg belangrijk! Samen aan de ontbijttafel, beetje kletsen of gewoon samen genieten van het ontbijt. In de zomer zelfs soms buiten! Even een fijne manier om de dag op te starten. En nee, ook bij ons beland er weleens een telefoon op tafel omdat er nog iemand wakker moet worden (voornamelijk ik) en meestal wilt Dex iets eerder van tafel omdat hij klaar is. Dat vind ik allemaal prima. Om de dag rustig te laten verlopen en te starten, ga ik smorgens geen strijd met hem aan dat hij MOET blijven zitten. Zijn we ergens anders op visite vind ik dat anders, maar hij is nu nog te klein om hem aan de stoel vast te binden. Ik maak dan een bewuste keuze!

Na het ontbijt verzamelen we al onze spullen (afhankelijk waar we dan op dat moment moeten zijn) en gaan samen op pad! Er zijn momenten dat Ralf er niet is. Dan doe ik de ochtendroutine alleen. Ik kan gelukkig best makkelijk opstaan en snooze dan niet. Dat scheelt me vaak wel enorm veel tijd en ook dan zorg ik dat in de avond alles heb klaar gezet.

Als we dan eenmaal op de plaats van bestemming zijn pak ik mezelf een kopje koffie of een kopje thee. Ik vul mijn flesje water en start rustig mijn laptop op. Meestal ben ik optijd aan het werk, waardoor ik rustig kan opstarten en mijn e-mail kan doorlopen voordat de dag volledig is gestart.

Hoe is jullie ochtendroutine?

Liefs mama Suus

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.