Mommylife

Mommy to do to do to do do..

Als mama heb je genoeg taken die gedaan moeten worden en die je gedaan wilt hebben! Dat is een enorm verschil, want de dingen die moeten… die wil ik meestal niet doen. Daarom heeft deze mama een to do lijst en dat geeft mij zoveel meer vrijheid… Meer weten? Lees dan zeker verder!!

Ik volg al een tijdje demamavan. Zij heeft zon geweldige to do lijst per dag, per week en per maand! Daar wordt mijn gestructureerde vrouwenhart heel erg blij van. Dus bij deze: “Dankjewel, namens alle mama’s die dit ontzettend nodig hebben..” Volg je haar nog niet?! Dan ga dat zeker doen. Ik geniet altijd enorm van haar stories en hoe ze het allemaal draaiende houdt met 8 kids! Terug dus naar mijn to do lijst. Naast het feit dat ik geïnspireerd werd, ben ik er op veel manieren zelf achter gekomen wat voor mij wel of niet werkt. Uiteindelijk heeft mij een mooie dagelijkse to do lijst gegeven.

Ik ben echt al een eeuwigheid naar die rust, reinheid en regelmaat. Ik hou ontzettend van spontaan leuke dingen doen, maar wat is dat moeilijk naast een fulltime baan, een zoontje van bijna 2 en een sociaal leven! En dat vergeet ik dus nu nog de huishoudelijke taken te noemen, want echt ik kan heel hard blazen of swipe, maar die gaan echt niet zomaar weg. Het is niet dat effect wat je krijgt als je TAP op een foto plaats en op het volgende plaatje is alles schoon. Nope daar moet iets voor gebeuren. Daarom dat ik dus een bepaalde structuur nodig had, om te kunnen doen wat ik graag doe. Ik ben erg gesteld op mijn Me-Time, maar ook op de tijd met mijn kleine en mijn grote man. Als ik dan alleen maar met de was of de boodschappen bezig ben schiet het natuurlijk niet op! Voor Corona deden we alles, maar ook echt alles in het weekend. Geloof me, dat slokte echt ons hele weekend op. Niet te doen en dan wilde er ook nog wel eens wat blijven liggen! Dat was nog veel vervelender. Dat ging namelijk niet uit mijn hoofd om er vervolgens de gehele week te blijven hangen omdat ik nog andere leuke dingen wilde doen.

Daar was dus mijn to do! Ja eerst een introductie natuurlijk, maar hoe zit mijn lijst er dan in werkelijkheid uit? Leuk dat je er naar vraagt en je nieuwsgierig erna bent. Je bent nog aan het lezen, fijn dat je er nog bent!

Maandag:

 • Beddengoed
 • Dex zijn speentjes uitkoken
 • Zuigen
 • Tas klaarmaken voor Dex (opvang)

Dinsdag:

 • Sporten
 • Handdoeken vervangen (WC & keuken)
 • Zuigen

Woensdag:

 • WC Poetsen
 • Klinken schoonmaken
 • Afvalbak buiten zetten
 • Aanbiedingen nakijken Jumbo & boodschappenlijstje maken
 • Voorraad kast & koelkast bijvullen
 • Plantjes water geven
 • Tas klaarmaken voor Dex (opvang)

Donderdag:

 • Afvalbak naar binnen halen
 • Afvalbak schoonmaken
 • Sporten
 • Zuigen

Vrijdag:

 • To do voor volgende week maken
 • Agenda bijwerken
 • Handdoeken vervangen (WC & keuken)
 • Klinken afvegen
 • Koelkast en voorraadkast schoonmaken
 • Boodschappen inruimen
 • Zuigen

Zaterdag:

 • Beneden poetsen
 • Konijn schoonmaken
 • Was wassen

Zondag:

 • Boven poetsen
 • Koffiezet apparaat schoonmaken
 • Nieuwe boodschappenlijst maken & moment reserveren
 • Sporten

Een drukke mama dus! Op maandag heb ik roostervrij en ik werk van dinsdag t/m vrijdag. Nu tijdelijk net wat meer thuis, maar dat is wel iets wat me net iets meer bewegingsruimte geeft en meer rust. Ergens weet ik wel dat het in de toekomst minder wordt, maar voor nu is het prima. De dagen dat ik wel op kantoor ben kan het best zijn dat ik iets van mijn to do naar een andere dag verschuif. Of dat ik iets langer bezig ben met mijn huishouden of taakjes, maar inmiddels heb ik dat heel goed kunnen loslaten. Vind ik het niet meer erg als ik iets later op de bank zit met een kopje thee. Of gewoon helemaal wegzak op de bank voor een serie of een film samen met Ralf. Deze to do list is er om me te helpen dat dingen minder moeten en dat ik ze kan en mag verdelen. En dat het niet erg is als ik de vaat een keer laat staan omdat ik heel erg graag mijn favoriete serie wil zien. Of dat ik een keer om half 11 in bed lig omdat ik de was aan het vouwen ben.

Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb! Dat je nu een fijne to do kunt maken voor jou gezin. He, en tips zijn nog steeds heel erg welkom! Ik ben het type: “Het kan altijd beter..” Mijn to do staat op mijn telefoon. Ik gebruik dat Samsung Notes voor. Deze zit standaard op een Samsung en gebruik ik ook voor mijn boodschappenlijstje. Super handig dus! Ik weet niet of je hetzelfde kan doen op een Iphone, maar deel gerust andere apps onder de post die jij gebruikt. Zo kunnen we elkaar altijd een beetje meer helpen.

Liefs mama Suus

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.