Mama in het Zonnetje

Mijn achternichtjes in het zonnetje

Een tijd terug heb ik mijn achternichtje gevraagd om een stukje te schrijven voor mijn rubriek: “Mama in het zonnetje”. Zij is sinds kort mama van een prachtig meisje genaamd Dee. Samen met haar partner Jos doen ze het heel goed en vind het leuk om te zien dat mijn achternichtje nu mama is geworden. Dat betekend dat ik er een achterachternichtje bij heb!  Ik weet niet eens of dat bestaat, maar ach een stukje uitbreiding van de familie is natuurlijk altijd leuk. We willen snel nog op visite gaan, maar door Corona is dat allemaal een klein beetje door elkaar gelopen. Toch gaan we de kleine Dee nog ontmoeten. Haar zusje mijn andere achternichtje is daarom een hele trotse tante. Annemiek en Marjolein is een tweeling en ik ken ze dus al hun hele leven! Hun mama, mijn nicht was vroeger mijn suikernicht/ tante. Ook daar heb ik niet de juiste naam voor, maar geregeld hoe ik leuke verhalen over de Apenheul of andere avonturen die zij en Gerard met mij beleefde. Ik vond het daarom heel leuk om mijn achternichtjes hun verhaal te laten vertellen aan jullie. Benieuwd? Lees dan snel mee!

Annemiek:

Annemiek, Jos en Dee

Toen ik op 1 april 2020 (geen grapje) een positieve zwangerschapstest in handen had, had ik nooit bedacht dat alles zo zal zijn zoals het nu is. Inmiddels 27 jaar, getrouwd met een fantastische man Jos en mama van ons lieve meisje Dee. Ik werk in de kinderopvang op een babygroep dacht ik, oh dat doe ik even zwanger zijn en een baby maar dat valt toch best wel tegen. In de zwangerschap heb ik veel gehoord: “geniet ervan want het is zo bijzonder”. Ik vond het helemaal niet zo leuk, maar dat mag je natuurlijk niet zeggen. Maar hoe kan een zwangerschap  nou leuk zijn als het bijzonderste moment niet hebt. Het voelen van je baby, iets wat zoo mooi moet zijn heb ik al gemist. Ons meisje was super bewegelijk maar door een placenta aan de voorkant en gewoon heel veel pech was dit voor mij niet weggelegd. Ik telde dus echt de dagen af en eindelijk was het zover 29 november 2020 is onze Dee geboren. Een super snelle en heftige bevalling en toen begon ons nieuwe leven. Daar sta je dan met een baby en je weet helemaal niets. 

Zoals ik al zei, ik dacht dat doe ik wel eventjes een baby. Want hoe anders kan het zijn als je op een babygroep werkt. Heel anders dus! Die spreekwoordelijke roze wolk begrijp ik heel goed, want wat is dit fantastisch zeg. Zo’n lief klein meisje die helemaal afhankelijk is van ons maar soms heel soms val ik toch wel een paar keer van die wolk af. Niemand die van te voren verteld dat een baby soms de hele dag huilt en jij gewoon niet weet wat je moet, zelfs ik die 4 dagen in de week met baby’s werk heb die momenten. Veel mensen die dan ook zeggen “maar dat is toch je werk”. Ja dat is mijn werk maar dit is zo iets anders. Hier zit zoveel meer gevoel bij en je wilt niet dat je baby de hele dag huilt. Want wat is er dan met dat kleine mensje aan de hand. Niemand die mij van te voren heeft verteld hoe onzeker je wordt over de normaalste dingen en dan nog niet te spreken over hoe bang je soms kan zijn of je het wel goed doet. Zoveel twijfel en dan kijk je naar dat kleine meisje en krijg je een grote glimlach en dan denk je bij jezelf… volgens mij doe ik het toch best goed! 

Wat ik dus aan iedereen mee wil geven hoe pittig het ook is, hoe zwaar het ook lijkt of af en toe ook echt wel is. Wij doen het allemaal op onze eigen manier maar allemaal even goed! Wees trots op jezelf en op alles wat je bereikt. 

Marjolein

Marjolein heeft heel erg aan zichzelf gewerkt.

Ik ben Marjolein. Ik ben 27 jaar en woon in Bemmel. Een klein dorpje bij Arnhem/ Nijmegen. Ik ben in januari getrouwd met de allerliefste man van de wereld en november 2020 zijn wij oom en tante geworden van het liefste meisje van de wereld. Ik weet nog goed dat ik met mijn zus had afgesproken om te gaan winkelen. Zij stuurde mij in de ochtend een app dat zich niet lekker voelde en niet mee ging. Ik maakte nog een grapje “Wat heb je dan, ben je zwanger ofzo?”. Ze zei nee. Als tweelingzus voel je dit soort dingen soms aan. Nog geen 2 uur later een nieuw berichtje, mijn zus ging toch mee. Ik kwam haar ophalen en ze zei, ja ik wilde het je laten zeggen maar goed je hebt het toch al geraden en ik kreeg de echo in mijn handen. Ik kon alleen maar huilen en werd zelfs een beetje misselijk en duizelig van de emoties haha. Mijn tweelingzus is zwanger hoe bijzonder. Ik vond het super. Ik vond het natuurlijk super leuk om te zien dat mijn zus zwanger was, mijn kleine nichtje groeide in haar buik. Wat een groot wonder was dit. Soms ook best lastig, als zij last had van een zwangerschapskwaaltje kon ik mij soms nog eens teveel zorgen maken. De band is veel sterker geworden, vroeger hadden wij nog wel eens ruzie maar sinds mijn kleine nichtje er is noot meer. Nu zien wij elkaar ook echt wekelijks. Soms meerdere keren per week. Mijn gevoel als tante is geweldig. Ik wist niet dat je zoveel van iemand kon houden als ik van mijn nichtje hou (en dan is zij niet eens van mij). Als ze naar mij lacht word ik iedere keer weer verliefd op haar. 

Ik ben inderdaad ruim 10 jaar geleden begonnen met gezonder eten waardoor ik inmiddels ruim 45 kg ben afgevallen. Waardoor ik voor mezelf en voor de mensen om mij heen echt wel een leuker mens ben geworden. Ik heb meer energie, kan langer met mijn nichtje spelen en zit veel beter in mijn vel. Welke tips heb je voor mama’s die graag een beetje in shape willen komen of gezonder willen leven? Ik ben natuurlijk geen mama, maar probeer gezond eten een levensstijl te maken en geen dieet. Zorg dat je over het algemeen gezond eet en geniet ook af en toe van dat ene chocolaatje of die lekkere pizza.

Ik ben onwijs trots op deze twee. Zowel Annemiek en Marjolein hebben hele mooie stappen gezet de afgelopen jaren.

Dank jullie voor het verhaal dat jullie met ons gedeeld. Hoe bijzonder is het om dit met elkaar te kunnen delen als tweeling.

Hebben jullie vragen? Laat het mij weten.

Liefs Mama Suus

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.