Mama in het Zonnetje

Mama in het zonnetje – Brenda

Ik heb een tijdje terug een oproep geplaatst voor nieuwe verhalen in mijn blog, mama in het zonnetje. Daarbij ook gevraagd of ze willen delen hoe ze het nu allemaal regelen tijdens de Corona Crisis. Juist in deze tijden is het belangrijk om elkaars verhalen met elkaar te delen. Uiteindelijk is de boodschap samen staan we sterk. En ik vind het mooi en fijn om te lezen dat alle mama’s fijne en minder fijne momenten hebben. Je mag er van genieten, maar ook een moeilijk moment mag er zijn. Vandaag het verhaal van Brenda. Een mama van 2 lieve jongens. Ik heb haar via Social Media leren kennen en vind het leuk dat ze haar verhaal met ons wilt delen.

Dit is haar eerste blog die Brenda schrijft, dus weer lief voor haar. Als bloggende mama zie ik soms best vervelende reactie terug komen en helaas heb ik daar zelf ook al eens doorheen gemoeten. Iedere mama is anders en doet dingen op haar manier. Het is belangrijk dat we dit respecteren.

Mijn naam is Brenda, bijna 36 jaar jong. Ik ben getrouwd met Ivo en wij hebben samen 2 zoontjes. Luca van 4,5 jaar en Fynn van 1,5 jaar oud. Voor Corona ging Luca naar groep 1 en dat vond hij geweldig. Hij maakte al snel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Fynn vond de één op één tijd met mama (of als mama werkte met oma) heel fijn en kreeg eindelijk slaapritme overdag en in de nacht ging het ook langzaam beter. De weekenden lekker erop uit met zijn vieren. Naar familie, vrienden of de dierentuin. Op de dierentuin hebben we een abonnement en zijn we bijna kind aan huis.

En toen… BOEM, Corona. Luca mocht niet meer naar school. Maar hoe leg je dat uit aan een kleuter? Verschillende manieren en verhaaltjes geprobeerd. Maar echt snappen doet hij het niet. En Fynn? Die is het beetje ritme dat hij had helemaal kwijt. Kort of geen slaapje overdag. ’s Avonds niet in slaap komen en in de nacht ook nog zeker 2 keer wakker voor we het om 5 uur maar ochtend noemen. Ivo en ik werken allebei nog wel (hij 40 uur en ik 16 uur) dat is het enige normale nog wat we hebben. Hoe ik deze tijd ervaar? Heel heel erg pittig en uitputtend. Maar de andere kant.

Ik doe nu samen met Luca zijn schoolwerkjes en knutsels en zie zelf waar hij moeite mee heeft en juist niet. En als hij dan zegt: Juf mama je bent lief, ja dan smelt ik. Met het mooie weer ga ik veel met de jongens wandelen en fietsen op veilige afstand natuurlijk. En spelen we in verlaten speeltuinen. En dan zie ik ze genieten dat maakt een hoop goed. Maar toch… Ik mis mijn vrijheden, mijn avondjes sportschool, zwemmen met mijn moeder of een date night met mijn man.

Van mij mag Corona snel ons landje of eigenlijk de wereld verlaten!

Mooi verhaal Brenda, dank je wel :). 

Eigenlijk ben ik het wel met Brenda eens. Dat virus mag ons landjes snel verlaten. Al ben ik bang dat dit nog even gaat duren en we nog goed aan de maatregelen moeten blijven houden. Hoe houden jullie het vol met alles tijdens de Corona Crisis? Vinden jullie het lastig of zien jullie net zoals Brenda ook de mooie kanten van het samen zijn?

Wil je nu ook je verhaal vertellen over hoe deze periode ervaart? Laat het me dan weten, ik deel je verhaal graag tijdens Mama in het zonnetje!

Liefs mama Suus

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.