Suus

Hi, this is me!

Alweer even geleden dat ik een berichtje schreef op mijn pagina. Gewoon omdat er even niets uit de pen kwam en ik mijn weg naar mijn hobby’s niet kon vinden. Tja die momenten hebben we allemaal wel eens. En je zou zeggen dat een ezel zich geen 2 x aan dezelfde steen stoot. Klopt, toch stapte ik weer een paar passen achteruit en heb ik de nodige leermomenten gehad. Na mijn vakantie kon ik mijn draai maar niet vinden!

Aan het einde van mijn verlof begon het weer beetje te knagen. Ik vulde dingen in voor andere, bang dat ik uit de fijne bubbel van thuis zou komen en ik weer een terugval zou krijgen. Nou ken je dat verhaal, dat iemand zegt dat je NIET aan het roze olifantje moet denken? Precies, gebeurde toch! Ik schaam me er niet voor, maar je wordt wel geregeld met je neus op de feiten gedrukt. En dit soort momenten zetten mij aan het denken! Waar laat ik mij nu eigenlijk zo gek door maken? Afgelopen maandag weer een gesprek met Loes! Na een maand merkte ik dat ik haar gesprekken miste. Even dat momentje van helder licht, even een moment van rust en gewoon stilstaan bij hoe het is.

Dus ja, wat stapjes achteruit! Dat betekend ook binnenkort weer wat meer stappen vooruit. De afgelopen weken, maanden, jaren waren niet tof. Zwaar, vervelend en soms verdrietig! Ja, iedereen heeft een eigen rugzak en ja als dit het ergste is ben ik gezegend. De afgelopen weken ben ik flink veranderd, leer ik mijn eigen ik kennen, leer ik de mensen om me heen kennen en weet ik steeds beter wat ik wil met mijn leven. Alleen die verdomde angst, de onzekerheid en mijn vervelende piekermomentjes staan me geregeld in de weg. Het feit dat ik me geregeld laat wegvegen door deze dingen en door mensen die dit wel op orde hebben is gewoon niet oke.

Afgelopen tijd lees ik dat veel mensen ermee worstelen. Ja hallo… het is niet dat we voorbereid waren op deze gekke tijd. Laat staan op hoe het eruit gaat zien de komende tijd. Ik ben een mama, een vrouw en een jongedame die worstelt met dingen die heel normaal zijn in een leven van een begin 30-tiger! Een mama die een peuter van 2 heeft en een hele lieve man die me steunt tot de top. Een jonge vrouw die haar gezin, geliefde en zichzelf wilt beschermen. Tijd om dit te accepteren, niet meer vluchten, maar leven en genieten.

Ik ben een mama die overdenkt, een mama die soms even heel bang kan zijn, die bevestiging zoekt omdat ze hetzelf even niet weet, die stapelverliefd kan zijn, ontzettend gek is op haar mannen, van lekker eten houdt, maar ook graag sport en gezond eet. Ik kan urrrrrren achter mijn series zitten of Instagram afstruien en vergeet niet de online winkels om vervolgens niets te kopen. Ik kan in paniek raken, maar ook heel goed reeel nadenken! Ik maak het mezelf heel lastig, maar het zijn lastige momentjes, en het is geen lastig leven. Dankbaar voor alle dingen die ik heb. Wil ik meer? Tuurlijk, wie niet. Als ik dit zo schrijf, dan ben ik eigenlijk wel trots. En wordt het tijd dat IK dit zelf ga zien!

Ik weet zeker dat meer vrouwen hier mee stoeien. Je niet mooi voelen, je gezin willen beschermen, je schamen voor de persoon die je bent. Dat is toch zonde? Het is erg dat er mensen zijn die zich eenzaam voelen of zich schamen voor de persoon die ze zijn. Lieve allemaal! Laten we dan opstaan en laat zien wie je bent. Ik ben mooi van binnen en van buiten op mijn eigen manier. Inmiddels leer ik als ik dit zelf accepteer en een plek geef dat een ander dit ook makkelijker doet.

En nu? Ga ik nog even genieten van mijn kopje thee en mijn lieve man. De kleinste ligt al heerlijk te slapen en droomt van een leuke dag weer samen met zijn opas en zijn omas ♡.

Liefs mama Suus ♡

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. brenda zegt:

    Waarom schrijf je altijd zo herkenbaar? Soms lijkt het of je me voor de spiegel zet in je blog.
    Maarrrr trots op jou dat je zover bent. Kleine stapjes terug zijn nodig om verder te komen. Jij komt er wel!

    1. Thanks! Ergens fijn dat je je herkent natuurlijk, maar snapt dat het confronteert. Doet het als ik klaar ben met schrijven bij mij ook. Stapje voor stapje is nog steeds de beste weg vooruit. Ook jij kan dit ♡. Liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.