Mama in het Zonnetje

GetFitGirl

Sinds 6 weken heb ik mijn leefstijl compleet omgegooid. Het werd tijd! De weegschaal die weer in huis gehaald werd, werd niet blij van mij. En ik niet blij van hem. Ja, ja een optie was natuurlijk om hem weer de deur uit te gooien. Alleen heeft dat de laatste keer ook geen geluk gebracht. Ik ben inmiddels een 7-8 kilo kwijt. Dat geeft mij een goed gevoel. Hoe dit werkt? Ik neem je mee.

Ik scrolde een hele tijd terug door mijn Instagram feed waar ik GetFitGirl zag staan met een advertentie. Ik volgde ze al een tijd, maar niet echt met een bewustte afval gedachte. Eerlijk is eerlijk: Ik dacht dat het weer de zoveelste manier was om af te vallen met een onmogelijk dieet en meerdere tabletten om je te helpen. Als het iets is waar ik kippenvel van krijg is het dat wel. Tuurlijk als je het wel doet en het helpt je wel. Helemaal prima. Ik heb echter ook andere ervaringen gezien en weet van mezelf dat ik echt een stok achter de deur nodig heb. Ik ging lezen wat ze deden en vooral hoe ze zelf afgevallen zijn. Dat trok mij snel aan en ik heb een maand afgesloten.

Ik kreeg een intake via de mail! Lekker makkelijk en snel. Daar stelde ze mij verschillende vragen om mijn dagmenu en mijn inname te bepalen. Inmiddels pas ik dat dagmenu aan naar dingen die ik in huis heb en daardoor weet ik hoeveel ik kan eten die dag. Denk aan mijn calorie innamen die erin staat. Ik heb ook een tijd weightwatchers gedaan. Het verschil nu is dat ook fruit niet met heel veel mate ingenomen moet worden en je eigenlijk gewoon normaal blijft leven. Ik kan je zeggen het werkt. Ik zorg dat ik gezond eet, maar ook soms mijn stukje chocolade. Ik let op hoeveel ik eet en dat ik genoeg calorie binnen krijg. Ik sport 3 a 4 keer per week en hou mij aan mijn stappendoel van 8000. Ik zorg dat ik genoeg water drink en let op wat ik drink. Niet meer zoveel koffie’s met teveel melk op een dag.

Ik moet er voor mezelf wel opletten dat ik mijn mindset in de gaten hou. Ik dus niet doorsla en niet 20 kilo hoef af te vallen op 2 maanden. Niet teleurgesteld ben als het even niet lukt, maar vervolgens gewoon doorpak. Niet denk dat ik niets kan of mezelf in zoverre dingen ontneem dat het niet lukt. En die weegschaal. Hij moet mijn vriend blijven. Nu heb ik toch nog een haat liefde verhouding. Dat betekent dat ik bijna 2 x per dag op de weegschal sta. Ik ben dit patroon dus aan het ombuigen. En ben inmiddels sinds gisteren (zaterdag) niet meer erop gaat staan. Mijn offiele weegdag is vrijdag. Nu ga ik dit afbouwen tot maandagochtend, woensdagochtend en dan vrijdagochtend.

Ik wil vooral als doel hebben dat ik mij gezond, energiek en fit ga voelen. Nu gebeurt het tevaak dat ik mij niet lekker in mijn vel voel zitten als kleren te straks zitten of ik iets niet kan wat ik graag zou willen. Het afvallen is een fijne bijkomstigheid.Wat ik spannend vind? De vakantie, maar toch ga ik aan de slag om die obsessie los te laten en te zien dat ik het ook leuk en gezellige kan hebben als ik oplet.

Wil je het ook proberen? Ga dan naar GetFitGirl op Instagram en meld je aan. Je hebt een app waar je alles in bijhoudt en via de coaching kan je altijd vragen stellen. Naast de app, heb ik een whatsappgroep met meiden uit de buurt en de community op Facebook. Het helpt mij enorm en daarom heb ik voor 3 maanden verlengd.

Liefs Suuss

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.