Mommylife

Gestructureerde chaos

Jaren, maar echt jaren zijn Ralf en ik al bezig om een planmatige week te krijgen. Balans en regelmaat zijn en waren hier de absolute key. Ik maak mij er dan ook al jaren zoveel zorgen om dat dit niet lukt. Dan snap ik het niet waarom andere van die fantastische gestructureerde agenda’s hebben als het gaat om kind, financiën, boodschappen, huishoudelijke taken, eten en sporten. En vergeet dan absoluut werk niet! Ik heb de afgelopen tijd iets geleerd waardoor ik nu weet waardoor het komt! Lees je mee?

Volgende week precies 8 jaar geleden hadden Ralf en ik ons derde dateweekend. We zouden bij mij afspreken. Filmpje, hapje en drankje. Nja verder hoef ik je niet uit te leggen hoe een date kan zijn en lopen. En zeker niet in ons geval nu kijkend naar 8 jaar later. Ralf bleef slapen en smorgens bij het openen besloten we onverwachts en geheel zonder voorbereiding dat we naar de Efteling zouden gaan. Tegekke date ♡. De dag erna zijn we geheel onverwachts (inmiddels als stel) naar Burgerszoo gegaan. Ralf stelde mij in de Efteling de vraag of ik nog als vrijgezel wilde wakker worden. Ook in dat geval hoef je het antwoord maar te raden. Wat ik wil zeggen is dat we een onwijs spontaan en fijn weekend hadden. We beloofde elkaar dat we dit zouden blijven doen. Nou niets bleek minder waar. Snel woonde we samen en wilde we (vooral ik) zorgen dat we de juiste balans op alle fronten zouden hebben. En een planning! Ja een planning!!!!

Nou ik kan je zeggen na 8 jaar is die planning er nog steeds NIET! We probeerde alles van weekmenu’s tot weekagenda, agenda’s met doelen, to do lijstjes voor alles en nog wat en ja het zorgde zelfs voor de onenigheid als we de spontane uitjes van het eerste weekend echt samen mistte. Toch zijn we sterk en wist ik dat we hier onze weg in zouden vinden. Dat het deels met mij als persoon te maken had wist ik diep van binnen ook wel. Al jaren zocht ik Suus en zelfs voor Ralf worstelde ik hier al mee. Paniekaanvallen, angststoornis en misschien zelfs heel erg onzeker. Ik moest en zou aan alle verwachtingen voldoen. En daar hoorde structuur en plannen ook bij.

Tijdens mijn traject bleef ik denken dat het in grote lijnen door plannen kwam. Ik een weegschaal en een menu moest hebben om af te vallen. Dat ik precies op vrijdag naar de financiële status moest kijken om het goed te doen. Dat Dex ALTIJD om half 8 naar best moest, dat alleen in het weekend het huishouden gedaan kan worden en de dag van boodschappen nooit verplaatst kon worden om het in goede banen te laten lopen. Want ja half Instagram en ook bij vrienden werkte dit toch ook! Ik had dit nodig, alleen hiermee kon ik mijn leven in goede banen leiden en onder controle houden. Helaas! Dat was niet de oplossing.

Afgelopen traject met mijn therapeut werd er ook gesproken over een vaste planning en ik verzette mij, want ik merkte dat het niet zo helpen. En dat klopt! Plannen helpt voor mij deels, maar niet met een dikke je moet plannen erbij. Sinds ik de planning laten lopen zoals het is, het van dag tot dag bepaal en plan gaat het vele malen beter. En eerlijk gezegd ik begin te houden van mijn gestructureerde chaos. Ja ook ik laat dingen liggen, ook ik verkies tegenwoordig mezelf soms boven het huishouden of een uitje voor de weekboodschappen. Ja ik, de vrouw die altijd dacht dat plannen de key was van alles. Zo gestructureerd is als het maar kan. Ja deze vrouw houdt van chaos, zolang het maar beetje gestructureerd is en er een beetje controle over kan houden vind ik het heerlijk. Weet je waarom? Omdat Suus zo is! Niet meer en niet minder. En hoe Ralf het doet? Die houdt er ook van!! Want daarom passen we zo goed samen, dat is iets waarin we heel erg hetzelfde zijn.

Hoe gaat dat bij jou? Tell me.. ♡

Liefs Mama Suus ♡

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.