Suus

Dromen en doelen

In februari heb ik meegedaan aan de “Design your life” challenge van Millenialmom. Ik moest tijdens deze challenge nadenken over “Hoe wil jij dat jou leven eruit ziet? Hoe ga je dit doen en wat heb je hiervoor nodig?” Er zijn onwijs veel dingen die ik nog heel graag wil doen, veel dromen die ik wil waarmaken, maar ook nog genoeg doelen die ik wil bereiken. Ik neem je mee met mijn gedachten en de 4 moodboards die ik op dat moment heb gemaakt.

Pijler: werk

Op het moment heb ik een super leuke baan als trainer. Ik ga er iedere dag met veel plezier heen. Ik mag mensen helpen hun kennis op te doen en te groeien binnen hun huidige functie. Erg gaaf! Intensief en druk, maar wel heel gaaf. Als ik klaar ben met werken weet ik oprecht waar ik moe van ben en dat is alleen maar positief. Een jaar of 2 geleden startte ik daarom ook met een cursus Life Coaching! Ik wilde meer met mijn werk doen en het liefst in de toekomst op privé vlak. Juist, hele wilde dromen. Spannend, maar uiteindelijk is het belangrijk om te dromen en doelen te hebben. Ik ben bijna klaar met deze cursus en probeer al veel dingen in de praktijk toe te passen. Een van mijn dromen is schrijven, mama’s mee laten kijken in mijn leven als moeder en ze in de toekomst ook te helpen als coach. Ik ben al goed op weg en ben dan ook erg tevreden over mijn pijler werk. De komende tijd ga ik mij veel inlezen over het onderwerp waar ik mij veel over interesseer, ik ga mijn cursus afmaken en veel meer andere cursussen volgen en mijn kennis uitbreiden. Zodat ik in de toekomst ook echt meer kan doen voor mama’s die tegen bepaalde onderwerpen in hun nieuwe leven aanlopen.

Mijn werk moodboard

Mijn doel: “Mama’s & kinderen helpen hun dromen & doelen te behalen, zichzelf te kunnen zijn en te accepteren wie ze zijn..” Hoe? Daar zal ik beetje bij beetje achter gaan komen. Wanneer? Ik heb mijn doelen SMART gemaakt en mijn doel is om dit binnen 5 jaar te bereiken. Klinkt best ver weg, maar ik wil mezelf de tijd geven hier aan te werken.

Pijler selfcare en personal growth

Alles dat je aandacht geeft groeit… Ik heb de afgelopen jaren geleerd dat selfcare en persoonlijke groei erg belangrijk is. Natuurlijk niet alleen als mama, maar zeker ook als vrouw in de huidige maatschappij. Daarom ben ik hier altijd erg in geïnteresseerd geweest. Toch kreeg ik mezelf er vaak niet toe aangezet om veel theorie hierover te lezen of ook echt de rust te pakken om aan mijn hobby’s te werken. Dat had in eerste instantie een diepere oorzaak en daar ben ik de afgelopen maanden heel druk mee bezig geweest. Daarom wil ik hier mee verder! Ik pak mijn hobby tekenen veel meer op en laat mijn creatieve geest zijn werk doen. Ook door te schrijven kan ik mijn hoofd helemaal leeg maken. Ik luister naar veel podcast en muziek, ik lees boeken en tijdschriften en neem de tijd die ik nodig heb. Ja tuurlijk ook als mama. Ik weet dat ik onwijs blij mag zijn met een man die mij hierin de ruimte geeft, maar ook weet hoe belangrijk het is om met persoonlijke groei bezig te zijn. Die kans geef ik hem andersom ook en zo geven wij Dex het goede voorbeeld op dit gebied. Dit is in het verleden echt wel anders geweest, maar door te leren kom je er wel en dat doe je iedere dag.

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.. Pipi Langkous” Is echt mijn favoriete quote op het moment en ik spreek hem geregeld uit om mezelf te blijven uitdagen. Ik leer zo dat risico’s nemen erbij horen en je echt wel fouten mag maken om te leren!

Mijn selfcare/ personal growth moodboard

Pijler: Sociale leven

Jeetje, dat was voor mij een pittige pijler. Heel lang heb ik gedacht dat mijn sociale leven niets voorstelde. Ik stond namelijk vooral stil bij het ideale plaatje. Niet doen dus, want daar wordt je niet vrolijk van. In het verleden paste dat plaatje prima. Ik had het altijd druk met uitjes, vrienden en veel dingen te doen. Alleen op een bepaald moment werd deze groep steeds kleiner en werd ook mijn wereld kleiner. Ik dacht dat ik niet gelukkig kon zijn met een klein handje vrienden, dat ik geen sociaal leven heb zonder die grote groep. Nou inmiddels weet ik wel beter! Want ja, die hele groep vrienden staan echt niet allemaal voor je klaar als je ze nodig hebt en ze zullen er ook echt niet altijd zijn als je iets leuks wilt gaan doen. Ik heb een klein clubje vriendinnen, oude vriendschappen weer leven in geblazen en ja de man van mijn dromen naast mijn zij. Ik ben momenteel door de afgelopen maanden therapie en de cursus die ik volgde echt erachter gekomen dat ik erg tevreden ben met dit leven. Dat ik veel te ver vooruit keek of op de verkeerde manier. Wat ik wel nog graag zou willen? Is wat meer lef. Ik sta dagelijks voor een groep en dat zijn niet altijd bekende van mij. Dat gaat vervolgens prima, maar in een speeltuin met mama’s vind ik het soms lastig om een gesprek te begin en ben ik enorm afwachtend. Ook bellen met onbekende, live gaan op Instagram of mijn hand opsteken in een niet bekende groep vind ik super spannend. Daar zou ik graag zekerder in worden zodat ik nog meer leuke nieuwe mensen leer kennen. En ik heb er echt veel daardoor al leren kennen de afgelopen tijd!

“Durf mensen aan te spreken en risico’s te nemen..”

Mijn sociale leven moodboard

Pijler: Familie

Deze pijler is eigenlijk helemaal in orde en ik zou in dit geval hier ook weinig aan willen veranderen. Ik heb lieve ouders, schoonouders, schoonzus en schoonbroer, een lieve familie en schoonfamilie.. Op dat gebied hoef ik echt niet meer te wensen. En de peetoom en tante van Dex zijn naast familie nog eens hele goede vrienden voor ons. Wat wil je dan nog meer. Ik denk dat ik dan voornamelijk kijk naar mijn gezin en dat is bouwen aan ons eigen droomleven. Wij zijn heel belangrijk en wij leefde met zijn tweetjes altijd het leven van iemand anders. Het wordt tijd dat we hier nog meer stappen gaan zetten naar ONS leventje. Ons huisje, nog meer ons thuis maken en veel mooie reizen maken. We hebben veel prachtige plannen en we merken doordat ook ik mij weer beter voel, we deze dingen stap voor stap werkelijkheid aan het maken zijn.

“Nee, deze dromen zijn geen bedrog..”

Mijn familie moodboard

Wat een eyeopener deze challenge. En voornamelijk omdat ik heb ingezien dat ik zo ontzettend goed bezig ben geweest de afgelopen maanden. Dat ik erg trots ben op mijn leven, dankbaar voor alles wat ik heb en het eigenlijk de goede kant op ga. Tuurlijk weet ik als geen ander dat er best wel eens momenten zullen zijn waar ik liever in een hoekje wil kruipen. Maar dan kijk ik even naar mijn moodboards en weet ik waar ik het voor doe. Dan zal ik denken: “Morgen weer een dag en dan gaan we er weer voor..”

Het punt dat ik mama werd… Mijn dromen & doelen werden eventjes naar de achtergrond gezet en gaven mij de tijd om na te denken wat ik nu eigenlijk wilde gaan doen later als ik groot ben. Wat ik gemerkt heb is dat er veel nieuwe mama’s (waaronder ikzelf) behoefte hebben aan coaching. Denk dan aan zwanger zijn, mama worden, mama zijn en hoe werkt het met de roze wolk? Je krijgt de eerste week veel hulp en ineens wordt je losgelaten. Doordat veel onderwerpen als mama taboe zijn, waardoor er vaak weinig tot geen hulp gevraagd wordt. Ik zou mama’s to be en bestaande mama’s hier graag bij willen gaan helpen. Dat is echt mijn allergrootste wens en droom. Stiekem ook enorm spannend en er vliegen vaak honderden gedachtes door mijn hoofd. Uiteraard weet ik niet of het me gaat lukken en daarom is het ook een wens. Voor nu?! Vind ik dat ik super goed onderweg ben en ga ik gewoon op onderzoek uit. Ik wil het vooral met plezier blijven doen, mijn energie eruit halen en andere helpen!

Het begin is gemaakt. Door verder te gaan met mijn opleiding en me te verdiepen in het onderwerp maak ik alweer extra stapjes. Ik vind het leuk om mijn pagina te vullen met blogs, foto’s, posts en leuke teksten en jullie mee te nemen in mijn leventje. Ik geniet van het maken van mijn gastblog bij Beebsandmoms en vond het heel tof om onbewust live te gaan recent met Millenialmom. Ik ga jullie mee nemen in mijn reis binnen mijn dromen & doelen.

Maar, wat zijn jou doelen en dromen eigenlijk? Deel ze zeker met ons, lijkt me erg leuk. Zo kunnen we elkaar motiveren en helpen met elkaars doelen en dromen!

Liefs mama Suus

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.