Suus

De lente

De weergoden hebben de komende tijd heel goed met ons voor. De teller voor woensdag staat op 20 graden en mijn gezicht staat daar steeds op stralen. Wat kan ik genieten van de eerste lente zon, van de vogeltjes die fluiten en de bloemetjes die stiekem op ons grasveldje ontstaan. De lente is in aantocht en wat hou ik daar van!

Eigenlijk hou ik wel van ieder seizoen in Nederland. Alle seizoenen hebben hun eigen charme. Ik hou van de vallende blaadjes in de herfst, van de dwarrelende sneeuwvlokken en de ijzige kou in de winter en de warme zonnestralen op mijn huid in de zomer. Nee, ik heb het nu niet over de dingen die ik niet leuk vind aan deze seizoenen. Het is natuurlijk Nederland en ook ik zeur als het te koud is in de winter of dat het veel te warm is in de zomer. Tja, ik ben en blijf een echte Nederlander!! Daarom nu, waarom ik er juist wel van hou. De lente is wel mijn lievelings en waarom dat zo is, zal ik je vertellen.

In de lente wordt het sneller licht in de ochtend. Dan loop ik dus al door de eerste lichtinvallen en zonnestralen naar het station om te gaan werken. Daar krijg ik eigenlijk al meteen goede zin van. De temperatuur is meestal heel erg zacht (niet te warm, niet te koud) en de vogeltjes fluiten mijn naam als ik wakker wordt. Vergeet niet de lammetjes, kalfjes en de kleine geitjes die door de wei dartelen en de lach op ieders gezicht als de lente aanbreekt. Zeg nu zelf, daar wordt toch iedereen een stuk vrolijker van. Ik duik meestal meteen in mijn kast om te kijken of ik nog andere kleren nodig heb, of mijn schoenen nog up to date zijn en of we al plantjes kunnen gaan halen bij de Intratuin. Dat is dit jaar wel anders, want de winkels zijn dicht. En ergens, heel ver van binnen weet ik dat dit momenteel best een goed teken is. Los van het feit dat ik wel wat dingen in bestelling heb, ren ik nu niet naar de winkel om vanalles te halen, maar zijn we gaan wandelen om van de eerste zonnestralen te gaan genieten. En ik kan je vertellen, dat doet een mens goed. Veel meer goeds, dan in een drukke winkelstraat lopen en gestrest zijn over je winterkilo’s. En nu? Ik weet dat ik genoeg kleren heb en die passen, dus waarom zou ik dan nieuws gaan kopen. Er komt overigens wel een leuk jurkje aan, die heb ik niet zoveel en dan is het wel leuk om je kast aan te vullen.

De lente, wat een fijn seizoen. Officieel is de lente nog niet begonnen, maar ik heb wel al mijn eerste kopje koffie in de tuin gedronken zonder jas en in het zonnetje. Wat was dat fijn. Bumper die geniet omdat de deur open is en hij heerlijk kan genieten van het gras. Dat heeft ons overigens doen besluiten dat we nog even wachten met tegels en het laten zoals het is. Dex en Bumper genieten nog zo van deze tuin, dat het best nog even zo kan blijven. En nee, het is geen perfecte VT wonen tuin, maar he… Ik heb liever dat we ervan kunnen genieten, dan dat ik bezig ben met alles perfect te maken. Alles komt op zijn tijd en wij hebben de tijd, dus die nemen we. Tijdens het wandelen zagen we de koeien al in de wei en rende er zelfs een los. Wat een genot! Net zoals waarschijnlijk alle mensen die nu genieten van het weer. Ik zie de nieuwskoppen al voorbij komen. Wij wilde eerst naar een mooi natuurgebied gegaan oftewel de Veluwe. Ik heb echter mezelf de rit gespaard. Ik zag het al gebeuren dat er maatregelen getroffen zouden worden (wat ik snap) en ik weer kon omkeren. Dus we zijn heerlijk in de buurt gaan wandelen, lekker vroeg en niemand was op de weg.

Morgen wordt het nog beter en dan gaan we eens proberen om met Bumper en Dex te gaan fietsen. Dex die kan ik hier nu nog niets over vertellen, anders klimt hij al op mijn fiets. Hij is er dol op en al helemaal als het zonnetje lekker schijnt. Ik ben benieuwd hoe Bumper dat vindt. Hij vind wandelen in ieder geval heerlijk, maar de auto iets minder. Daarom zullen we echt moeten oefenen met het zitten in de auto.

Ik ben eigenlijk benieuwd… Welk seizoen vind jij nou zo fijn en vertel ons eens waarom!

Liefs mama Suus

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.