Mommylife

Daar is dan bijna de grote 4!

Nog een kleine maand en dan is onze boef 4 jaar. Ik weet het nog als de dag van gisteren dat ik de positieve test in mijn handen had. En dan niet dat gekke ding om in je neus te stoppen, maar de echte waar je over heen plast. En dan is het wel goed als je test positief is. Nu zou ik daar minder blij van worden, want dan moet ik binnen zitten. Genoeg flauwekul! De grote 4 komt er dan echt bijna aan. Hoe vind ik dat nou als mama? Welke veranderingen zien we bij Dex? Ik heb er denk ik ieder jaar wel over geschreven vlak voor een grote verjaardag. Dus ook nu deel ik met jullie alle mijlpalen van dit moment.

“Zo, Dex je bent 109 CM…” Een paar weken geleden gingen we op bezoek bij het consultatiebureau. Iets later dan gepland, ook daar is er tekort aan personeel helaas. Maar geen probleem! Hij zou er niet minder van gegroeid zijn. Ik zie mezelf nog staren naar de CM. Ik was in de veronderstelling dat er maar een 4 CM bijgekomen zou zijn. Vorig jaar was hij 101 CM. Dat was natuurlijk al groot, maar ik had het niet zien aankomen. Als ik hem nu zie lopen denk ik: “Jeetje lieve schat, groei eens niet zo snel.” Hij heeft zulke lange benen! Echt mijn manneke van 4 jaar geleden is hij al lang niet meer. Kan ook niet, want toen zat hij in mijn buik, maar je begrijpt vast wat ik bedoel.

Vandaag zei de gastouder nog: “Weet je nog toen je zei dat de babytijd wel over mocht zijn?” Ja dat weet ik nog heel goed. Vooral omdat ik gewoon leuk vond om samen met hem alle mijlpalen te ontdekken. Nu deed hij dat vrij snel, maar nu mis ik mijn baby toch wel. Ik heb er van genoten, maar voor alle mama’s die baby’s hebben, geniet nog maar extra meer ervan. Maar mijn baby, wordt dus al bijna 4. Hij knuffelt nog steeds graag met mama en rent nog steeds heel hard naar mij toe als ik hem komen halen. Dat zijn toch wel de allerfijnste momenten. Hij troost mij als ik even een traan moet laten, maar weet ook al precies hoe hij mama het bloed onder de nagels vandaan kan krijgen. De driftbuien zijn een stuk minder, want nu kan hij mij vertellen wat hem dwars zit. En dat doen we samen. Ik weet inmiddels heel goed hoe ik hem kan helpen als hij verdriet heeft of boos is. Die gevoelens zijn er soms heel sterk en dat is oké. Daarin merk ik echt dat hij gegroeid heeft en ook best wel slim is. Hij blijft sommige dingen gewoon proberen. Dex is echt een leuk ventje! Tja dat zegt natuurlijk iedere mama van haar kinderen, maar goed ik dus ook. Hij kan heel goed luisteren en ook heel goed niet. Hij probeert ons echt uit, maar bij andere is hij heel lief. En dat vind ik oké. Respect voor andere moet hij hebben. Dat hij dan vervolgens wat steken bij papa en mama laat vallen is ook prima. Hij zal toch ergens moeten leren wat wel en niet mag. En daar zijn wij de veiligste haven voor. Hij kan namelijk ook heel goed sorry zeggen en met mama praten als het even niet wil.

We maken de leukste dingen momenteel mee. Hij die de Switch heeft ontdekt en ook best wel goed erin is. Althans als ik naar mijn eigen kunsten kijk, verbaas ik mij enorm hoe snel kindjes zulke dingen leren. Hij kijkt nog steeds graag naar YouTube en Mario. En Paw Patrol blijft favoriet. Hij probeert zonder wieltjes te fietsen, maar zit het liefst bij mama achterop. Wandelen doet hij graag en naar de dierentuin gaan ook. Waarin ik nog meer heb gemerkt dat hij onwijs gegroeid is. De dingen die hij durft te doen. We zijn een tijd terug naar een pretpark geweest. Daar is hij in 2 achtbanen geweest. Hij vond het helemaal geweldig. “Spannend, maar wel heel leuk mama!” Dat vind ik dan echt heel cool. Het is en blijft een lange knul, maar is nog steeds maar pas bijna 4.

Ik ga mij nu voorbereiden op zijn verjaardag. Het wordt een klein feestje met dierbaren om ons heen. Toch ga ik het gieten in zijn favoriete thema. Ik ben dus al flink aan de knutsel en mijn Pinterest bord is flink gevuld. De kennismaking met de juf is overigens ook geweest. Die fase gaan we natuurlijk nu ook in! Hij kan niet wachten. Ik zal jullie binnenkort meenemen met zijn eerste wendagen en natuurlijk hoe zijn verjaardag is geweest. Dex die telt al af want, “Ik wil echt al heel erg lang en graag Mario lego..”.

Liefs Suuss

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.