Mama in het Zonnetje

Bikinibody

Daar zit je dan lekker aan het zwembad. Je voelt je goed, want je hebt je nieuwe badpak aan. Je hebt je doel niet behaald, maar het is prima. En daar is ze! De perfecte mama: “Kindjes op orde, allemaal een de mooiste zwemkleding en mama zit strak in haar vel. Ze straalt en loopt er zelfverzekerd bij..” BOEM, je schrikt wakker. Je boek die net gevallen is, ligt naast je strandbedje op de grond. Je pakt hem snel op en kijkt om je heen. Je droomde, want halloo die perfecte mama?! Die bestaat niet echt. We hebben allemaal onze onzekerheden en het is nooit goed genoeg. Not true, je kan het leren om te houden van jezelf. Precies zoals onze kinderen van ons houden. Laten we eerlijk zijn, die kijken niet naar dat extra rolletje of die mooie strepen op onze buik. Zij vinden het vooral tegek dat mama er is bij het zwembad. Dat ze samen met hun gaat zwemmen. Hou dat in je achterhoofd en niet die bikinibody.

“Every body is a bikinibody.”

Dat heb ik afgelopen zomer in Frankrijk wel gezien. Allemaal verschillende bodies en ik kan je zeggen, ze waren allemaal even mooi. Als je namelijk verder kijkt zie je een “verhaal” erachter. Voor mijn vakantie kocht ik heel stoer mijn eerste bikini sinds EVER. Ik maakte foto’s voor de before and after, want ik was wel bezig om wat af te vallen. En de dag die ik wilde dat er ging komen brak aan. Ik stond voor mijn koffer om mijn badpak te pakken en ik dacht: “Vandaag ga ik mijn bikini aan doen naar het zwembad.” Ik trok hem aan en ik keek in de spiegel. Weet je wat ik zag? Een mooie jonge mama. Een sterke vrouw en een stoer mens! Vandaag ging ik rocken in mijn bikini. Dex gaf mij complimenten en Ralf die mij mooi vond, was ook enorm trots. Hij weet welke stappen ik heb moeten zetten om dit te doen.

Aangekomen bij het zwembad! Dat duurde overigens even. Onze auto was die dag namelijk ook kapot en moest opgehaald worden. Aangekomen dus, ik voelde mij onwijs trots. Trots wat ik had bereikt. Ik trok mijn jurkje uit, legde mijn handdoek neer en ging met de mannen het water in. Het was die dag warm, dus het was zelfs lekker om niet een strak badpak aan te hebben. Na even in het water gelegen te hebben, ben ik op mijn strandbed gaan liggen. Ik voelde mij trots en heb dat die dag ook gedeeld. Ik kreeg zulke lieve reacties! Ik voelde het gelukkig zelf die dag ook, maar het van andere horen is ook heel fijn.

Wat mij opviel tijdens die dag. Andere dagen ook, maar die dag was ik er meer mee bezig. Er waren heel veel mama’s. Goh logisch op een camping waar veel kinderen zijn. Toch waren het allemaal verschillende mama’s en alle mama’s perfect op hun manier. Er waren badpakken, bikini’s en ook mama’s die een jurk droegen of een fietsbroekje. Tja heb verschillende zwemkleding gezien moet ik zeggen. Toch zag iedereen er prachtig uit en allemaal waren we met 1 ding bezig. Onze kindjes, ze laten lachen, ze lol laten hebben en genieten als ze voor de zoveelste keer van de glijbaan af gingen. Heel veel trotse gezichten, maar geen enkel “perfecte bikinibody”. De body die van je verwacht wordt volgens sommige mensen, sommige social media platforms en soms zelf door bepaalde mensen in onze maatschappij. Maar weet je?! Mijn buik is niet flat! Mijn bllen zijn niet gestroomlijnd en mijn strepen draag ik met trots. En uiteraard zijn er nog genoeg momenten dat ik mij onzeker voel. Uiteindelijk hoort dat bij iedere vrouw of man die niet in het plaatje hoort. Maar he?! Wat is het plaatje?! Laten we die eens loslaten.

“Every body is a bikinibody.”

Laten we onze kindjes het juiste voorbeeld geven. Sporten, gezond eten en daardoor wat afvallen is prima. Let wel op dat zij dat overnemen en geen obsessief gedrag. Afgelopen maanden ben ik bezig geweest met afvallen. En helaas als ik iets doe, doe ik het ineens mega goed en gaat het ook goed. Alleen Dex zei, mama ik kan dat niet eten, want dan krijg ik een dikke buik. Dat was het moment dat ik dacht, oke ik moet op een andere manier hiermee bezig zijn. Ze spiegelen je namelijk! Dus laten we onze kindjes het juiste voorbeeld geven. Ieder lichaam is mooi, we kunnen en mogen nooit oordelen. Je weet nooit het verhaal achter iemand. Je bent het mooist als je van jezelf houdt, als je ziet dat je een mooi mens bent en dat iedereen zijn onzekerheden heeft. En halloo, die mogen er zijn! Laten we eerlijk delen wat we MOOI vinden aan ons lichaam. Laten we delen wat ons TROTS maakt en… draag die bikini of rock die badpak de laatste mooie dagen van dit jaar. Je ziet er hoe dan ook prachtig uit! Rock die strepen en dat buikje in je nieuwe winterkleding. Iedereen mag gezien worden.

Liefs Suuss

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.