Suus

Be proud of yourself!

Be proud of yourself, is een van de quotes die ik op mijn kamer heb hangen. Ja, ik heb de luxe van een eigen “werkkamertje”. Daar schrijf ik mijn blogs, maak ik mijn kaartjes en sinds kort werken wij hier ook vanuit thuis. Zo fijn! Vanuit mijn kamertje schrijf ik ook de blog van vandaag. Want ik wil vandaag aandacht besteden aan een belangrijk onderwerp. Een onderwerp die de afgelopen tijd veel op mijn pagina is langsgekomen en eigenlijk verraad de titel mij al en natuurlijk ook mijn favoriete quote op mijn kamer. Ben trots op jezelf! Ben jij dat? Of ben jij hier nog flink mee aan het worstelen? Een tijd terug schreef ik deze blog en daar zal dus ook een stukje van terug komen.

2 jaar geleden

Ik zat op een ochtend in mijn kast te graven. Na de zoveelste: “Ik heb geen leuke kleren” werd het een beetje teveel. Want is dat eigenlijk wel zo? Heb ik geen leuke kleren of komt dit vooral doordat ik nog niet blij ben met mijn nieuwe lichaam? Nou dat antwoord kan ik je wel geven. Voor mijn zwangerschap ben ik 10 kilo afgevallen. Ik was er nog niet, maar ik was zo ontzettend trots op wat ik bereikt had! Ik zat lekker in mijn vel, kon nee zeggen tegen lekkers en zag de momenten dat ik wel iets lekkers at als iets heel bijzonders. Ik genoot weer van een stukje chocolade. Toen ik zwanger werd gingen mijn kilo’s dan ook heel snel. Alleen at ik niet extreem veel, maar wel anders! Meer brood, meer melk/ zuivel (goed voor de baby) en toch misschien iets vaker iets lekkers dan ik eerst deed. Ja goh, mijn lichaam dacht wacht even dat ben ik niet meer gewend. Ik krijg het niet verwerkt. Eten was ook echt een dingetje en het aankomen gaf me best wel wat “stress”. Al jaren is het voor mij iets waar ik heel diep voor weg duik. En als ik foto’s zie van mijzelf jaren terug denk ik: “Wat heb jij je druk gemaakt om niets..”

Mijn ruzie met mijn gewicht en lichaam

Die woorden van 2 jaar geleden lijken geschreven door iemand anders. En ik lieg als ik zeg dat deze gedachtes of woorden niet meer in mijn hoofd voor komen, maar het is wel een stuk minder. Een hele lange tijd geleden heb ik mijn weegschaal weggegooid. Ik werd absoluut niet gelukkig van mijn weegschaal! Uiteindelijk had ik zelfs het idee dat door de emotie ik juist nog meer ging eten. En nee geen gezonde hapjes, dat was echt het weg eten van mijn tranen. Afgelopen jaar ben ik naar bepaalde dingen anders gaan kijken. Steeds meer, nog niet helemaal, kom ik op 1 lijn met mijn lichaam. Ik durf sinds 35 jaar eindelijk te zeggen dat ik mijn lichaam steeds meer omarm. Met make-up, zonder make-up, met kleren, maar nog niet zonder kleren. Dat laatste vind ik oprecht nog heel moeilijk! Ik probeer ook daar echt de mantra’s naar mijn hoofd te gooien en te zeggen: “Knappie, je mag er wezen. Je lichaam is mooi, alle details.” Die verdomde onzekerheid ook soms. Waar ik vooral nu trots op ben is hoe ver ik al gekomen ben. Ik draag namelijk alle kleding uit mijn kast, maar vooral op mijn manier! Ik draag wat ik leuk vind en dat betekend dat ik ook niet meer koop om te kopen, maar echt koop wat ik leuk vind.

Veranderingen

Dat heb ik zo vaak gedacht. Ik schreef 2 jaar geleden: Ik besef mij absoluut dat ik misschien niet de juiste keuzes maak als het gaat om beweging en ik ben niet altijd gemotiveerd. Daarom moet nu de knop om. Ik kocht weer een sportschool abonnement en wilde voor september 2020 15 kilo afvallen. Ik kan je vertellen dat ik geen idee heb of mij dat is gelukt! Wat ik wel weet is dat ik niet meer op die manier mijn verandering aanvlieg. Ik vertelde vorige week al dat ik het stap voor stap ga doen. En dat gaat voor de eerste week prima. Overigens ook niet met de gedachte dat ik perse moet afvallen. Dat merk ik dan ook echt alleen aan mijn kleding, maar vooral omdat ik mij gewoon weer wat fitter wil voelen.

Wat ga ik hier aan doen?

Helemaal niets! Nee, grapje.. Natuurlijk moet je er wel iets voor doen. Alleen heeft het niet met alleen voeding en beweging te maken, maar ook met mindset. Ik zal daarom alles in beweging blijven houden, balans houden en lol maken. Vooral dat laatste is belangrijk. Doordat ik niet meer zo gefocused ben op de cijfers geniet ik weer van mijn eten. Zit ik vol zit ik vol, heb ik zin in een broodje dan eet ik hem. Ik merk daardoor dat ik zeker nog niet perfect eet zoals het zou moeten horen, maar ook niet meer zo onwijs extreem als jaren geleden.

Momenteel vind ik 1 ding belangrijk en dat is dat ik lekker in mijn vel zit. Maandag heb ik een sessie met Kimberly van Beebsandmoms gehad, we over dit onderwerp gepraat en ze heeft mij fijne tips gegeven. Ik heb namelijk moeite met mezelf zonder kleren zoals ik al schreef en wil mij ook op dat punt beter voelen. Zodat ik mij ook zekerder voel als ik naast Ralf lig. Ik kan namelijk niet van iemand verwachten dat hij mij super mooi vind, terwijl ik dat niet eens tegen mij zelf kan zeggen op bepaalde momenten. Ik heb het geluk dat Ralf dat wel vind, maar goed toch vind ik het belangrijk dat ik hem daar niet voor nodig heb. Dat ik mezelf de bevestiging kan geven.

Oh, ik ben eigenlijk wel heel erg benieuwd naar waar jij heel erg trots op bent. En dan heb ik het niet over je kinderen of je man, maar juist over iets van jezelf. Vertel het mij, vind ik leuk om daar eens over te kletsen.

Liefs mama Suus

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.