Suus

Awaken my inner champ!

Eerder vertelde ik jullie dat ik bezig ben met een aantal veranderingen in mijn leven. Voornamelijk op persoonlijk vlak. Graag wil ik hier jullie in meenemen. Een aantal maanden geleden (zon 3 sessies terug) heb ik mij ingeschreven voor een cursus op het werk. Het gaat hier om een cursus, soort coaching op persoonlijk vlak. Ik doe het dan ook in eigen tijd omdat ik zelf de keuze heb gemaakt om nog verder aan mezelf te werken. Het voordeel dat ik dit op maandagmorgen kan doen als Dex naar de peuterspeelzaal is. Ik ben heel blij met deze keuze en ik ga jullie vertellen waarom!

Ik startte volledig blanco met deze cursus. Aangezien ik al verschillende manieren van therapie gehad heb en het eigenlijk best al goed ging. Ik was niet sceptisch, maar wist dat het mij vast wel iets kan brengen. Tijdens de eerste sessie kwam ik er al vrij snel achter dat ik eigenlijk al op de goede weg ben. Ik ben mezelf, ik weet wie ik ben, maar deze dame verschuil(de) zich vaak achter een masker. Zo zorgde ik ervoor dat ik vaak niet mezelf was, maar dan nieuwe mensen de echte Suus niet direct leerde kennen. En wat ik wil is echt echt mezelf zijn. Ik ben zon leuk persoon. Ook met een maatje meer! Ik heb in de 3 sessies en de verschillende opdrachten inmiddels wel geleerd dat ik hier niet veel voor hoef te doen, behalve doorzetten. Doen wat ik aan mezelf beloofd heb. Ik maakte een moodboard. Deze heb ik altijd op mijn kamer hangen en kan ik geregeld naar kijken. Ik schreef een missie en ik heb doelen opgesteld. Deze doelen heb ik opgesteld n.a.v. mijn missie en het uitzoeken van mijn waarden. Ik vind vooral creativiteit, tevredenheid en zelfvertrouwen heel erg belangrijk. En op die manier probeer ik nu te leven. Uiteindelijk ben ik de regisseur van mijn eigen leven – mijn motto!

Mijn missie is om op dagelijkse basis trouw te zijn aan mezelf. Ik maak mezelf prioriteit en zal goed voor mezelf zorgen. Ik doe de dingen die ik wil doen. Daardoor krijg ik meer energie, ben ik creatief, zelfverzekerd en dankbaar voor het mooie leven dat ik leef. En de mooie persoon die ik ben. Ik ben de beste echtgenoot, moeder, dochter, vriendin en collega die ik wil zijn. Want ik ben mezelf! Ik zal andere inspireren en niets terug verwachten. Door mijn eigen ervaring te delen, tevreden te zijn met wie ik ben, draag ik bij aan het grotere geheel. Ik ben ik, ik hou van deze ik en deze ik is meer dan goed genoeg.

Inmiddels ben ik al in week 3 van het werken aan mijn succesgewoonte. Ik wil graag gezonder en fitter leven, daarom beweeg ik nu ca. 1 á 2 keer per week en probeer ik dit op te bouwen. Ik pak de trap op het werk, ik zorg dat ik minstens iedere dag 10 minuten beweeg en ben bewuster op aan het letten wat ik eet. Ik heb iets langer de tijd nodig dan de normale 21 dagen merk ik, maar het komt. Ik accepteer het als het een keer niet lukt en ik weet dat het de dag erna wel weer lukt. En dat is ook zo. Naast deze dingen, maak ik mijn dagplanning, zowel voor thuis als voor het werk. Heb ik een avondroutine en een ochtendroutine en zorg ik dat ik geregeld aan de dingen werk die ik leuk vind. Ik neem mijn geliefde hierin mee en leg uit wanneer ik even niet lekker in mijn vel zit. Uiteindelijk hoort die persoon ook bij mij. Mijn kritische stem (vertelde ik al eerder) heeft een naam: “Tante Cor”. Vond ik wel toepasselijk in deze tijd en met haar ben ik wel eens in gesprek. Soms praat ze mij enorm tegen en dan weet ik dat ik deze tante moet vertellen dat ze mij MAG helpen, maar dat ik hetzelf probeer. Ik bedank haar en geef aan dat ik het goed zelf kan. Ik snap dat het gek klinkt, maar ik denk dat er vast mensen zijn die mij snappen.

En dat is ook een puntje van verbetering. Loslaten van de mensen die mij NIET helpen. In de negatieve zin van het woord. Ik ben/ was teveel bezig met de mensen die mij niets brachten. Die ik aan wilde houden, want ja ik wilde/ wil door iedereen het liefst leuk gevonden worden. Daardoor speelde mijn gedachten en dus tante Cor ook een rol. In mijn hoofd bedacht ik mij geregeld wat zij over mij dachten, tja dat werkt natuurlijk ook niet in zon proces. Dan ging ik daarna leven en voelde ik mij achteraf rot. Ik kreeg er namelijk geen positieve energie van, maar juist negatieve energie. Ik doe dus nu vooral en ik probeer nu vooral te doen wat mij energie geeft. Betekent dat iemand helpen die misschien dat niet andersom doet. Prima doe ik dat. Omdat ik dat fijn vind en niets terug verwacht. Dat geeft zoveel rust.

Laten we eerlijk zijn, ik ben er nog niet. Maar ik weet wel dat ik mij na de 90 dagen van de Awaken Your Inner Champ cursus een beter mens ben, want ik ben al steeds meer mezelf en ik werk verder aan deze leuke persoon! Wil je meer weten? Stuur mij gerust een DM. Wil je er over praten? Ben je ook van harte welkom. Ik heb inmiddels geleerd dat praten heel goed hebt en zeker als je iets herkent.

Liefs Suuss

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.